Diş Eti Estetiği

Yazar Onul ÜnerOrtodontist • 30 Ocak 2020 • Yorumlar:

Diş Eti Estetiği kişilerde estetik bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün dişlerle değil, bu dişlerle uyumlu olacak sağlıklı diş etleriyle de sağlanır.

Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik adı verilmektedir. Diş estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, rengi ve diş etinin dişle olan seviyesi akla gelir.

 

Karşıdan göze hoş gelen, temiz ve uyumlu bir gülüş elde etmenin ilk adımı dişler ve diş eti arasında gereken uyumun sağlanmasıyla oluşur.

 

Diş etine sağlıklı diyebilmek için açık pembe renkli olması, dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışması, portakal kabuğuna benzeyen parlak ve pütürlü bir görünümde olması gerekir.

 

Estetik diş hekimliği dalında yapılan tedavilerde amaçlanan kusursuz bir gülümseme sağlamaktır. Kusursuz denilecek bir gülümseme için diş eti estetiği oldukça önemlidir.

 

Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır ?

 

Gülümseme sırasında diş etleri normalden fazla gözüktüğünde, Ön dişetlerinde istenmeyen pigmentasyonların (koyu kırmızı renkleşmeler, lekeler) olduğu durumlarda, Diş etlerinin ön bölgede aynı seviyede olmadığı durumlarda Diş eti çekilmelerinde Estetik görünüm amacıyla uygulanır.

 

Diş Eti Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılır ?

 

Pembe estetik gülümseme sırasında ön tarafta ortada yer alan iki dişin tepe noktalarında bulunan diş etlerinden geçen hayali çizginin hafifçe dudağa dokunmasıyla sağlanır. Ağızda bulunan diğer dişlerle diş etleri arasında belli bir forma uygun olarak yerleştirilmesi gerekir. Bazen dişler form ve diziliş bakımından mükemmel görünmesine rağmen, diş etinin düzensizliğinden dolayı gülümseme sırasında ahenk bozularak kötü bir görünüm ortaya çıkabilir.Bu durumda önce diş etleri düzeltilmeli daha sonra da diğer tedaviler tamamlandırılmalıdır .

 

Diş Estetiği Sırasında Acı , Ağrı Hisseder Miyim ?

 

Pembe estetik ya da bir diğer adıyla gingivoplasti, küçük cerrahi uygulamaları arasındadır. Lokal anestezi altında uygulanan diş eti estetiği sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz. Operasyon sonrasında oluşacak ağrılar için doktor kontrolünde ağrı kesici kullanabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Onul Üner Ortodonti, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)