Diş Eti Hastalıkları Nasıl Önlenir?

Yazar Erce BeleçoğluDiş Hekimi • 14 Ekim 2019 • Yorumlar:

Diş eti hastalıklarının oluşmasının önlenmesi ve sağlığın idamesi için en önemli iş, kişinin bunu istemesi ve gerekeni yapmasıdır. Sağlıklı bir ağız ve dişler ile bir hayat sürdürmek için, her konuda ihtiyaç olan bakım kavramının; ağız, dişler için de oluşturulması önemlidir.

Günlük ağız bakımı (diş fırçalama ve diş ipliği kullanma) bakteriyel diş plağının ve besin artıklarının uzaklaştırılması demektir. Diş hekimleri tarafından bahsedilen düzenli aralıklarla kontroller de bu hedef için eşit miktarda önemlidir. Olabilecek problemlerin erken teşhis ve çözümü, kişinin konforunu artıracaktır. Günlük ağız bakımı işlemleri diş plağını ortadan kaldırır ve tartar oluşumunu az düzeye düşürür, bunlara karşın yine de tamamen önleyemeyebilir. Diğer ağız sağlığı bakım ürünleri; diş ipi veya diğer temizlik araçları ile de temizlenmesi için ulaşılamayan bölgeler kalabilir. Burada, bir diş hekimi tarafından profesyonel olarak değerlendirilmesi, istenmeyen oluşumların, diş çevresinden uzaklaştırılması açısından gereklidir.

Diş hekimliğinin bir diğer amacı da koruyucu hekimliktir. Yani bir sorun oluşmaksızın, kişinin bilinçlendirilmesi ve olası problemin önünün kesilmesidir. Diş hekimi tarafından hastanın dişlerini nasıl fırçalaması gerektiği ve gerekiyorsa diğer malzemelerinin (diş ipi, ara yüz fırçası, gargara vs.) nasıl uygulanması gerektiğinin detaylı bir şekilde anlatılması gerekir.

Bahsettiğimiz sebeplerden dolayı 6 ayda bir diş hekimi kontrolü, gerekirse diş taşı temizliği yapılmalıdır. Kontroller sırasında alınabilecek röntgenler sayesinde de diş eti problemlerinden ayrı olarak, problem oluşturabilecek çürükler de teşhis edilebilir. 

 

Ayrıca son dönemlerde üretilen, diş fırçaları, diş ipleri, ara yüz fırçaları, ağız duşu gibi araçlar, daha iyi bir temizliği kolaylaştırmaktadır. Bu kadar çeşitli temizlik araçları varken, sizin ihtiyacınızın ne olduğunu anlamak ve bu araçları düzenli kullanmak çok önemlidir. 

 

Ağız ve diş sağlığı açısından Kişisel Bakım ve Diş Hekimi Kontrolü asla aksatılmamalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)