Diyet Motivasyonunuzu Arttırmanın Pratik Püf Noktaları

Yazar Serap AkdağDiyetisyen • 14 Mart 2019 • Yorumlar:

Hepimiz biliyoruz ki motivasyon her işin başında gelir. Diyet için de aynı şey geçerlidir. Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor ; diyet ,bir yaşam tarzı değişikliğinden başka bir şey değildir. Bu sizin aç kalacağınız, sevdiğiniz şeylere mütemadiyen veda edeceğiniz anlamına gelmiyor. Hem kilo verme sürecinde hem de ideal kilonuza geldiğinizde, tamamen eski alışkanlıklarınıza dönmeden, diyetle birlikte yeni edindiğiniz alışkanlıklarınızla sevdiğiniz alışkanlıkları birleştirerek yeni yaşam biçiminizi oluşturup sağlıklı kilonuzu sürdürebilirsiniz.

Peki diyet motivasyonu arttırmanın yolları neler?

Basitçe uygulayabileceğiniz pratik birkaç önerim var sizlere.

Öncelikle net bir hedefiniz olmalı.

Bir diyetisyen eşliğinde vücut analizinizi yaptırıp sağlıklı kilonuzu öğrenin. Diyetisyeninize de danışarak adım adım hedefler belirleyin. Örneğin; şu tarihe kadar şu kadar kilo vereceğim gibi. O hedefe odaklanın ve o kiloyu verene kadar diyetinize uyun ve sonra sevdiğiniz bir kaçamak ekleyin. Sonra yine kısa süreli bir hedef belirleyin. Bu şekilde adım adım ilerlemek sizi daha çok motive edecek.

Hayal edin

Her şey bir hayalle başlamadı mı?

Diyet süresince, hedeflediğiniz kiloda kendinizi hayal etmeye özen gösterin, olmak istediğiniz bedende elbiseler alın ve gardrobunuzda görebileceğiniz bir yere asın mutlaka. Bu kesinlikle işe yarayacak ve o elbiselerin içine girebildiğinizin hayali bile sizi mutlu edecek.

Mutlu olmanın yollarını öğrenin.

Bir çok bilimsel çalışma, mutlu olduğunuz zaman, yaptığınız her neyse çok daha başarılı sonuçlar alacağınızı göstermektedir. Diyet yaparken de aynı şey geçerlidir. Serotonin (mutluluk hormonu) hormon salınımı artınca vücut daha fazla yağ yakıyor. Bu nedenle sizi mutlu eden şeyleri daha sık yapmaya çalışın.

Daha çok hareket edin.

Egzersizler de mutluluk hormon salınımını arttırır ve daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Ayrıca egzersiz yapıyorsanız diyette kaçamaklar açısından daha çok özgürlüğünüz olur.

Su içmeye özen gösterin.

Su diyip geçmeyin. Metabolizmayı hızlandırmanın en basit yollarından biri yeteri kadar su içmektir.

Sevdiğiniz bir yiyeceği haftada 1 gün porsiyon kontrolüne dikkat ederek yiyin.

Bu sizi mutlu edecek, diyetinizden daha çok keyif alacaksınız.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)