Diyetinizi Bozmadan Dışarıda Yiyebileceğiniz Fit Ve Lezzetli Menüler

Yazar Serap AkdağDiyetisyen • 26 Nisan 2019 • Yorumlar:

Bahar aylarıyla birlikte bir çok insan, kış aylarının getirdiği fazlalıkları atmaya kolları sıvar. Aslında haklılar da, baharın sonu yaz, kış ayları gibi kalın giyinerek saklayamayız fazlalıkları. Durum böyle olmakla birlikte diyet aslında dönemsel bir şey değildir. Diyet dediğimiz, sağlıklı ve dengeli bir yaşam şeklidir. Bu, bizim hayatımız olmalı.

Ruhen ve bedenen sağlıklı ve zinde olmak için yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi alışkanlık edinmeliyiz. Yani diyette olay, yaşam tarzı değişikliğidir.

“Peki batı tarzı beslenmenin (fast food) hakim olduğu günümüz çağında, dışarıda neler yiyebiliriz?” diye düşündüğünüzü biliyorum. Çok haklısınız. Bu nedenle dışarıdayken bile diyetimizi bozmayacak, sağlıklı menü seçeneklerini sizler için derledim.

Izgara Balık Ve Salata

Evde en az pişirilen besinlerden biri de balık. Özellikle hanımların kokusundan dolayı evde pişirmek istemediği bir yemek. Bu nedenle dışarıda tercih edilmesi gereken en güzel besinlerden biridir balık. Yanında bol limonlu salatalarla tercih ederek doyma hissinizi daha da arttırabilirsiniz.Özellikle de somon, ton,uskumru ve sardalya gibi omega açısından zengin olan balıklar tercih edilebilir.

Tavuk Ve Izgara Sebzeler Ya Da Sossuz Salata

Dışarıda yemek tercihlerinin en fit ve doyurucularından biridir. Ayrıca kolayca bulunabilir ve ekonomiktir. Kalorili soslar kullanmamak kaydıyla diyette rahatlıkla tüketilebilir.

Bolca Izgara Sebze Ve Yoğurt

Kalorisi düşük, hafif ve bol lifli bir öğün arıyorsanız bu menü tam size göre. Diyette doyana kadar yiyebilirsiniz.

Izgara Et Ve Bol Limonlu Salata

Haftada bir veya iki haftada bir 80-90 gram kadar kırmızı eti bol limonlu salatalarla dengeli ve fit bir öğün oluşturabilirsiniz.

Tonbalıklı Salata

Diyettekilerin en kurtarıcı menülerinden biridir tonbalıklı salata. Ne pişirsek, ne pişirsek diye düşünürken şıp diye yetişir imdadımıza . Hele bir de pek fazla vaktin yoksa yemek için ,ondan daha şahanesi yoktur . Tek dikkat etmemiz gereken; dışarıda bir restoranda salata yiyeceksek içine sos koydurmayın, kendiniz masanıza isteyin ve ölçülere dikkat ederek zeytinyağı, tuz, baharat ekleyiniz.

Peynirli Salata

Diyette, süt ve süt ürünleri çok değerli besinlerdir. Özellikle peynir, hem kaliteli protein hem de kalsiyum kaynağı olmasıyla diyetin vazgeçilmezlerinden biridir. Dışarıda restoranlarda diyetinizi bozmayacak bir diğer lezzetli, hafif ve doyurucu menü de peynirli salatadır. Yalnızca salatanızdaki peynirin çok yağlı peynirler olmamasına ve kalorili soslar kullanmamaya özen gösteriniz.Aynı şekilde ölçülü bir şekilde zeytin yağı, limon ve istediğiniz baharatlar tabi ki de var.

Kurubaklagil Yemekleri Ya Da Baklagilli-Tahıllı Salatalar

Diyetin doyuruculuğu en yüksek besinlerinden biridir kurubaklagiller. Ayrıca doyurucu olmasının yanı sıra besleyici değerleri de inanılmazdır. İnanılmaz güzel lif , bitkisel protein ve sağlıklı karbonhidrat kaynağıdır kurubaklagiller. Dışarıda restoranlarda yemek yemek durumunda kaldığınızda rahatlıkla yemeğini ya da piyazını tüketebilirsiniz. Sadece yemeğinizin çok yağlı olmamasına dikkat ediniz. Tabağınıza taneli kısımlarından alınız. Salatalarda ise eklenen yağ miktarında yine kontrollü oluyoruz.

Tahıllı Sandviç

Diyetin en pratik ve kurtarıcı öğünlerinden biridir tahıllı sandviçler. Günümüz çağında sağlıklı beslenme konusu da trend olmaya başlayınca birçok yerlerde bulabiliyoruz aslında bu tarz alternatifleri. Tahıllı ekmeğin arasında bol mevsim yeşilliği, isteğe göre peynirli, tonbalıklı, tavuklu ya da hindi fümeli gibi değerli protein kaynaklarıyla hazırlanabiliyor. Bu tarz bir alternatifi dışarıya çıkarken kendiniz bile hazırlayabilirsiniz.Çantanızın bir köşesinde muhafaza edebileceğiniz muhteşem ve inanılmaz dengeli bir öğün aslında.

Menemen Ya Da Sebzeli Omlet

Yumurtanın ne kadar değerli bir besin ve protein kaynağı olduğunu bilmeyenimiz yok aslında. Anne sütünden sonraki en değerli proteindir kendisi. Hem de inanılmaz tok tutan bir besindir. Diyette nasıl bir mucize besin olduğunu diyet yapanlar bilir . Diyet sürecinde dışarıda menü seçeneği olarak menemen ya da sebzeli omlet rahatlıkla tercih edilebilir. Sadece üzerine kaşar peyniri gibi yağ oranı yüksek bir peynir ekletmeyelim. Bolca pul biber, karabiber ve naneyle yumurta ve sebzelerin muhteşem uyumunun keyfini çıkarın. Afiyet olsun.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)