Diyete Devam Edemiyorum

Yazar Ece Vatansever Gürgör • 17 Şubat 2023 • Yorumlar:

Hafta başı diyete başladıysanız hafta ortası diyeti salmak/bırakmak/unutmak için güzel bir gün. Diyet sürecine adım atalı bir gün de olabilir bir hafta da bir ayda hatta bir yıl da olabilir. Yeni başlayıp iradene güvenememiş olabilirsiniz, uzun zamandır devam edip sıkılmış olabilirsiniz,YANLIŞ YOLDA OLABİLİRSİNİZ. Siz bu saydıklarımdan hangisisiniz merak ediyorum. Ama en üzücü grup yanlış yolda olma kategorisinde DOĞRU YOLDA OLDUĞUNU SANIP İLERLEYEMEDİĞİNE ÜZÜLENLER.

Bu gruptaysanız aslında diyet planınız size hiç uygun değildir.
Sizin hayatına entegre edemeyeceğiniz ve büyük ihtimal mutsuzluktan kıvrandıran ama bir şekilde size çok iyi kilo verdireceğine inandığınız mucizeviye yakın bir plansa üzülme burada bırakmanız daha iyi.

Yeni başladıysanız,
Bir uzman eşliğinde sizin biyokimyasal, fizyolojik, piskolojik, çevresel parametrelerin tümü hesaba katılarak hazırlanan bir planınız varsa ve sadece siz uygun zaman olmadığını düşünüyorsanız
HİÇBİR YENİ İŞE BAŞLAMAK İÇİN MÜKEMMEL BİR ZAMAN DİLİMİ YOK /OLMAYACAK.
Tüm dünya bize diyet yapmamız için yardım etmeyecek, tamamen uyamayacağız da mümkün olduğunca yürüyerek bazı seçenekleri benzeterek, alternatifleri oluşturarak bu gemiyi yürüteceğiz.

Uzun yoldan geliyorsak, durduk kalibreyi oynatamıyorsak ilk önce kabul edeceğiz. Olabilir. BİZ MAKİNE değiliz. Her zaman verdiğimiz emeğin karşılığını tartıda göremeyebiliriz. O hafta yararı belki de pek çok sağlığımızı etkileyen parametre üzerinde olumlu şekilde görürken tartıda direnci kıramayabiliriz. Ama kırılmayan direnç yok, umutsuzluğa kapılmadan yapamıyorum düşüncesinden uzaklaşarak kürek çekmeye devam. Size gemi aynı yerinde duruyormuş gibi görünse de kürek çektiğiniz her an ilerliyorsunuz.

Her bireyin bu yoldaki mücadelesi bir o kadar benzer ve bir o kadar bambaşka. Her zaman devam etmek kolay değil, mücadele her zaman zor olan. Devam ediyorsanız başladınız demektir iyi ki bu gücü kendinizde buldunuz. İnan devam edecek güç de sizde var!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)