Diyete Hazırlık Ve Motivasyon

Yazar Kadir GezenDiyetisyen • 2 Haziran 2021 • Yorumlar:

Bir türlü gelmeyen sürekli ertelenen o ‘pazartesi’ .Asıl ihtiyaç ‘motivasyon’ denen itici güç.Aslında motivasyon, kilo verme olayını sadece beslenme ve spor programı olmaktan çıkarıp başka bir boyutta taşıyor “Kalıcı kilo kaybı”

Gerçekçi Hedefler Belirleyin=Küçük ve ulaşılması kolay hedefler koyarak başlayın. Daha sonra büyük hedefinize ulaşana kadar bunu devam ettirin. Ulaşılması kolay hedeflerinizin olması size güven verecektir.

Yavaş Yavaş İlerleyin=Diyette başarılı olmak, yaşam tarzı değişiklikleri yapmayı gerektirir ve bu bir gecede olmaz. Eğer yavaş yavaş ilerlerseniz kaybettiğiniz ağırlığı daha iyi korursunuz. Kısa süre aç kalarak bir an önce verilmeye çalışılan kilolar ne yazık ki kalıcı verilen kilolar değildir.

Bazen Aksilikler Olabilir=Ama önemli olan böyle küçük kaçamakları büyük boyutlara taşımamaktır. “Bunu yedim, o zaman şunu da yiyeyim” derseniz kendinizi başarısızlığa sürüklersiniz.

Mükemmeliyetçi Olmayın=Ufak bir kaçamak yaptınız diyelim. Diyetiniz bitti mi? Asla. Hata yaptığınızda kendinize şunu söyleyin: “Unut gitsin, yarın yeni bir gün ve bugünden daha iyi olacak.”

Sabırlı Olun=Her şeyi doğru yapıyor, iyi besleniyor, egzersiz yapmayı atlamıyor olmanıza rağmen kaybettiğiniz kilo ilk zamanlardaki kadar fazla olmayabilir. Bu durumlarda motivasyonunuzu bozmak yerine geriye dönün ve o ana kadar gösterdiğiniz başarı için kendinizi tebrik edin.

Kendinizi Ödüllendirin=Diyet süreci her zaman eğlenceli bir süreç olmayabiliyor. Kendinize vereceğiniz küçük ödüller, devam için bir teşvik sağlayabilir. Kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak mini hedefler edinmek sizi daha çok motive edecektir.

Yaşam Tarzı Haline Getirin=Birçok kişi için kilo kaybetmek, kilo korumaktan çok daha kolaydır. Sağlıklı beslenme belli süre uygulanan bir program değil, ömür boyu sürdürülebilir bir proje olmalıdır.

Siz de bizimle iletişime geçerek yasaksız ve yüksek motivasyonlu diyetle fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)