Diyette Kaçamak Yapmak

Yazar Kadir GezenDiyetisyen • 2 Haziran 2021 • Yorumlar:

Diyet yapanların ortak problemi eyvah tatlı,lahmacun, pizza, hamburger yedim bütün diyet çöpe gitti. Kaçamaklar sizi mutsuz edebilir ancak böyle bir durumda bütün diyetinizi çöpe atmış olmazsınız. Hepimiz insanız ve sürekli tek bir listeye bağlı hareket etmek imkansızdır ve sıkıcıdır

Diyetten keyif almak esastır yoksa keyif alınmayan her şey gibi sürdürülebilir olmayacaktır. Temel amaç keyif aldığınız ve sürdürebildiğiniz bir şekilde kilo vermek ve korumak.Kaçamaklarla da bunları yapmak mümkün ama nasıl?

Hamurişi besinler beyaz unla ve şekerle hazırlandığından ödem iç yağlanma ve bölgesel yağlanmaya neden olur. Ancak bu hayat boyu hiç yemeyeceksiniz anlamına gelmez. Tükettiğiniz hamurişine göre ekmek ve yağ değişimleri vardır buna göre günün veya haftanın geri kalanını düzenleyebilirsiniz. 1-2 dilim pizza yediğinizde o gün diğer öğünlerde karbonhidrat (ekmek-pilav-makarna) almadan devam ederseniz hiçbir şey olmayacaktır.

Kebap,pide,lahmacun diyette yenir mi? Hem de afiyetle. Sebzeli kebaplar, tereyağsız İskender, kıymalı etli pide yemek diyetinizi bozmaz. Zaten diyetinizde ekmek, et ve sebze hakkınız var. Önemli olan yine ne tükettiğinizi bilerek günün veya haftanın geri kalanını düzenleyebilmek. Lahmacunu bol salata ve ayranla yediğinizde günün geri kalanında ekmek ya da pilav hakkınızı kullanmış olursunuz ilerleyen öğünlerde bunlar listeden çıkartılarak denge sağlanabilir.

Zayıflamak için günlük yağ tüketiminizin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Sağlıklı da olsa diyette tükettiğimiz kuruyemişler, bitkisel-hayvansal yağlar, kuruyemiş ezmeleri fazla tüketildiğinde sıkıntı yaratır ve bu kaçamakları dengelemezseniz kilo vermek zorlaşır. Diğer besin gruplarına göre daha çok kalori içerdikleri için yağlarla yapılan kaçamakları dengelemek 1 günden fazla olabilir. Önemli olan diyete kaldığınız yerden devam edebilmektir.

Tüm bunlar her gün kaçamak yapılacağı anlamına da gelmez. Her gün yapılırsa adı kaçamak olmaz. Diyetiniz kısıtlama olmadan bu tarz mutluluk dozlarıyla sağlıklı yaşama alışma temelli olmalıdır. Size özel yaşam tarzınıza uygun sıkıcı olmayan dengeli ve motivasyonunu yüksek tutacak beslenme planları uygulayın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)