Diyette ‘’X’’ Yenir Mi?

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 15 Ekim 2019 • Yorumlar:

Diyet yapan kişiler bazı gıdalara karşı önyargılı yaklaşır. Bu gıdaları yasaklı, yenmemesi gereken gıdalar olarak tanıtır ve kilo verme sürecinde asla tüketmez. Oysa her besinden alacağımız vitamin ve mineraller birbirinden farklıdır ve beslenmenin daima çeşitli olması gerekir. Gelin birlikte bu gıdaların en popüler olanlarına göz atalım.

Diyette 2 Yumurta Yenir Mi?

Yumurta et grubu gıdalardandır. Anne sütünden sonra en iyi protein kaynağıdır. Allerjen etkiye sahip olduğu için fazla tüketildiğinde beklenmeyen etkiler gözlenebilir. Özellikle sıcak yaz aylarında pek tercih edilmez. Herhangi bir medikal probleminiz yoksa, kan değerleriniz normal aralıklardaysa, haftada 2-3 kez gün içinde 2 adet yumurta tüketebilirsiniz.

Diyetteyken Akşam Meyve Yenir Mi?

Meyve diyet döneminde mutlaka tercih edilmesi gereken besin grubundandır. İçeriğinde bulunan doğal şekeri vücudumuz kolaylıkla tolere edebilir. Gün içerisinde meyve grubu gıdalar tüketmediğinizde, gastrit veya reflü şikayetiniz yoksa meyveyi her an tüketebilirsiniz. Önemli olan gün içinde toplam enerji hakkınızı dengeli şekilde tamamlamak olmalıdır. Akşam belli saatten sonra yasaklı herhangi bir gıda yoktur. 

Diyetteyken Ayçekirdeği Yenir Mi?

Ay çekirdeği yağlı bir tohumdur bu sebeple tükettiğinizde sağlıklı yağ yemiş olursunuz. Yaklaşık olarak 1 avuç kadar tükettiğinizde 4 adet zeytin yemişsiniz gibi düşünebilirsiniz. Porsiyon kontrolünü sağladığınız sürece öğünlerinizde yer verebilirsiniz.

Diyette Bal Yenir Mi?

Şeker ilavesi olmayan doğal baldan 2 tatlı kaşığı kadar tükettiğinizde 1 porsiyon meyve yemiş olursunuz. Fakat içeriğinde lif bulunmadığından dolayı kan şekerini çok hızlı yükseltir. Balı tek başına tüketmek yerine yanında et grubu veya süt grubu gıda bulundurmakta fayda var.

Diyette Beyaz Ekmek Yenir Mi?

Herhangi bir medikal hastalığınız yoksa, doktorunuz veya diyetisyeniniz beyaz ekmek tüketmeniz gerektiğini söylemediyse tam buğdaylı, tam tahıllı veya çavdar ekmeği tüketmeniz çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Fakat bazı kişiler diğer ekmeklerin tadını sevmediği için beyaz ekmek tüketmek isteyebilir. Daha hızlı acıkmanıza sebep olacaktır.

Diyette Bezelye Yenir Mi?

Diyet döneminde unlu, nişastalı gıdaları öğünlerde bulunmasını çok fazla tercih etmeyiz. Fakat her besinin kendine özgü vitamin ve mineralleri bulunur. Her gıdanın kişiye etkisi faydası farklıdır. Bu sebeple ne kadar çeşitli beslenme alışkanlığınız olursa o kadar iyi! Diyetteyken çok sık zamanlarda olmamak kaydıyla bezelye tercih edebilirsiniz. Taze bezelyeyi veya kuru bezelyeyi yediğinizde sebze grubu yediğinizi unutmayın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)