Doğal Dudak Dolgusu Hakkında Merak Edilenler

Yazar Dilek EryılmazDermatolog • 6 Ocak 2021 • Yorumlar:

Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Dudaklar, estetik görünümünde önemli bir yere sahiptir ve çekici bir yüzün simgesidir.

Öyle ki dünya starı Angelina Jolie, dolgun ve çekici dudakları ile ön plana çıkmış ve dudak dolgusu için ilham kaynağı olmuştur. Genç yaşlarda dudak hacmi ve dudak sınırları daha belirgin iken, yaşla birlikte dudak hacmini kaybedip incelir,büzülür, sınırları düzensizleşir ve dudak aşağıya doğru yer değiştirir. Bazı kişilerde ise dudaklar genetik olarak incedir. Dudak dolgusu daha genç kişilere sıklıkla dudak şekillendirmek ve hacimlendirmek daha ileri yaştaki kişilere ise zamanla kaybolan dudak hacimini geri kazandırmak için uygulanır. Hyalüronik asit,vücudumuzdaki bağ dokularında zaten var olan ve 20’li yaşlardan itibaren azalmaya başlayan bir yapı taşıdır.Kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma kapasitesine sahiptir.Bu nedenle dolgu sonrası dudaklar daha canlı,nemli ve çekici bir görünüm kazanır.Ayrıca nem desteği sağladığı için dudak kuruluğunu da azaltmaktadır.


Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu, hekimin detaylı olara dudak şeklini, dudak sınırlarını, dudağın diğer yüz dokuları ile (burun, çene vs.) olan anatomik ilişkisini değerlendirmesi ile başlar. Her bireyin kendi dudak yapısı ve kavisi bulunur. Doğallığı bozmadan dudak dolgusu yapmak mümkündür.

Dolgu öncesi, anestezik krem uygulanarak dudaklar uyuşturulur. Dolgu maddesi ince iğneler ile dudağın alt katmanlarına enjekte edilir. İşlem 15-20 dk. sürer ve kişi işlem sonrası sosyal yaşantısına geri dönebilir.

Genellikle, işlemden 2 hafta sonra kontrol seansı önerilir.

Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak dolgusu sonrasında şişlik,kızarıklık,morluk,hassasiyet görülebilir.Ve bu durum 2-3 gün içerisinde geçmektedir.Uygulama sonrası 24 saat boyunca bu bölgeye makyaj yapılmamalıdır.İlk 3 gün boyunca sıcak ve soğuk madde temasından kaçınılmalıdır.Hamam,sauna ve jakuzi gibi sıcak ortamlardan 1 hafta süreyle uzak durulmalıdır.

Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Dolgu maddesi zamanla vücut tarafından emilir. Dolgunun kalıcılık süresi yaklaşık 8-12 ay kadardır. Bu süre kullanılan dolgunun konsantrasyonuna, kişinin cilt yapısına ve çevresel şartlara(sigara kullanımı vs.) göre değişkenlik gösterebilir. Bunun yanı sıra, düzenli olarak dudak dolgusu yaptırılırsa, vücutta bulunan fibroblast hücreleri de uyarılarak üretim yapacağı için dolgunun kalıcılık süresi giderek uzamaktadır.
 

Erkekler de Yaptırabilir mi?

Sanılanın aksine, dudaklar erkek yüz görünümünde de önemli bir yere sahiptir.Yaşla birlikte cinsiyet farkı gözetmeksizin dudaklarda hacim kaybı oluşmaktadır.Bu nedenle erkeklerde son dönemde dudak dolgusu uygulamasını tercih etmektedir.Uygulama kadınlardakinden biraz farklı olarak doğal dokunuşlar ile yüzün erkeksi görünümünü bozmadan yapılabilmektedir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)