DOLGU UYGULAMALARI

Yazar Emre ErkiletKulak Burun Boğaz Doktoru • 10 Ocak 2018 • Yorumlar:

Dermal dolgu uygulaması; yüzün ihtiyaç duyduğu hacim ve şekil düzeltmelerinde ve zamanın etkisiyle oluşan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Dolgu maddelerinin kalıcılığı, kullanılan ürüne göre değişmekte olup, ortalama 6-12 aydır. Daha uzun kalıcılığı olan sentetik malzeme içeren dolgularda mevcuttur.

Dermal Dolgu Uygulamasında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Dermal dolgu uygulamasında kalıcı sentetik ve geçici dolgu malzemeleri kullanılabildiği gibi, işlem yağ ve doku enjeksiyonu ile de gerçekleştirilebilmektir. Uzun zamandır faydalanılan dolgu uygulamasında daha önceleri kullanılan sentetik ve yarı-sentetik malzemelerin insan vücudu ile çok uyumlu olmadığı ve vücudun dolgu uygulamasıyla cilde aktarılan malzemelere duyarlılık göstermesi sonucu istenmeyen tepkiler verdiği gözlenmiştir. Bu tür durumların yaşanmasını önlemek amacıyla estetik çözümler üzerine araştırma ve geliştirme çalışmaları ile dolgu malzemesi olarak faydalanmak üzere en uygun ve güvenilir seçenek olan ‘hyalüronik asit’ kullanımı yaygınlaşmıştır.

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit, en belirgin özelliği ciltte su tutmak ve hacim oluşturmak olan bir maddedir. Hyalüronik asitin sahip olduğu bu özellik, yüzde gerçekleştirilmek istenen hacim ve şekil düzeltmelerinde ve tekrarlayan mimiklerin derinleştirdiği doku bozulmalarında ve de zamanın etkisiyle oluşan kırışıklıkların açılmasında pratik bir işlev üstlenmektedir. PRP uygulamasında kullanılan platelet gibi hastanın zaten kendi vücudunda var olan bir madde olma özelliği ile hastanın vücuduna uyumu konusunda en kaygı oluşturmayan ve dolayısıyla dolgu uygulamalarında en sık kullanılan alternatif olmaktadır. Kalıcılığı 6-12 ay arasında değişmekte olup, yüz bölgesine uygulanabilmektedir. Uygulanacak bölgeye ve hacim kaybının derecesine göre kullanılacak hyalüronik asit dolguları farklılık gösterir..

Dolgu hangi bölgelere uygulanır?

Dolgular en çok burundan dudağa uzanan çizgiler, dudak üstü çizgiler, elmacık kemiği ve yanak, kaş arası çizgiler ve dudak dolgunlaştırmak için dudakta uygulanır.

Dolgu ağrılı bir uygulama mıdır?

Uygulama öncesi anestezik krem ile ya da lokal anestezikler ile uyuşturulduğundan hasta acı veya ağrı hissetmez.

Belirli bir süre beklenildikten sonra antiseptik bir maddeyle cilt temizlenir ve uygulama enjeksiyon ya da kanül yöntemiyle yapılır. Aynı kişiye, çökük alanının derinliğine göre birden fazla dolgu maddesi kullanılabilir. Derin çökmelerde ilk uygulama sonrasında 3 ay içinde tekrar yapıldığında daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Dolgu işlemi yapıldıktan ne kadar zaman sonra günlük yaşama dönülebilinir?

Dolgu maddesi uygulaması yaklaşık 10-20 dakika gibi kısa süreli bir işlemdir, İşlem tamamlandıktan sonra işinize dönüp günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Uygulama sonrasında üç gün boyunca yoğun fiziksel aktiviteden kaçınılmalı, masaj yapılmamalı, sıcak/soğuk ortamlardan kaçınılmalıdır (kızarıklık ve şişlik kaybolana kadar). Ertesi gün cilt bakım ürünleri kullanılabilir. Yan etki olarak kızarıklık, şişlik, morluk vb. görülebilir.

Işık Dolgusu

Cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için mezoterapi ve dolgu teknikleri arasında yeni bir konsepttir. 3 hafta aralıklı 3 seansla etkili bir uygulamadır. Birinci enjeksiyon ve kümülatif seanslardan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar.

Dermal Dolgu Riskli Bir Uygulama Mıdır?

Dermal dolgu uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, mutlaka kaliteli ve güvenilir dolgu malzemelerinin kullanımı, dermal dolgu uygulamasını gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. İşlem sonrası enjeksiyon uygulanan bölgelerde hafif şişlik, kızarma ve morluk oluşması normaldir ve bu etkiler birkaç gün içerisinde geçmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)