SAÇ PRP ve MEZOTERAPİSİ

Yazar Emre ErkiletKulak Burun Boğaz Doktoru • 10 Ocak 2018 • Yorumlar:

SAÇ PRP ve MEZOTERAPİSİ

İnsanlarda günlük 80-100 tel saç dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte, özellikle genetik ve çevresel faktörlerinde etkisiyle, saç köklerini besleyen damarlanma azalır, keratin yapı zayıflar ve sonuçta saçlarda zayıflama artar ve dökülme hızlanır. Bu tür durumlarda PRP ve MEZOTERAPİ uygulamaları saç dökülmesini önlemek, kıl köklerinin beslenmesini ve onarımını sağlamak, saç kalitesini arttırmak ve de yeni saç oluşumunu tetiklemek için kullanılan tedavi yöntemleridir. Ihtiyaca göre sadece PRP, sadece mezoterapi uygulaması ya da her iki uygulamanın birlikte uygulanması ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.

PRP uygulamasındaki amaç; kişinin kendisinden alınan kanın işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen trombositden zengin plazmanın, saç köklerinin beslenmesini sağlamak amacı ile saçlı deriye uygulanmasıdır. PRP içerisinde bulunan büyümeki faktörü ve doku tamir maddeleri temas ettikleri yerlerde dokuların beslenmesini ve yenilenmesini sağlarlar. PRP mikroenjeksiyon yöntemiyle ya da dermapen/dermoroller yöntemiyle uygulanabilir.

Saç PRP’ nin Faydaları Nelerdir?

  • PRP saç diplerine doğru yöntemler ile uygulandığında uykudaki saç köklerinin uyanmasına ve güçlenmesine yardımcı olur.
  • PRP ile saç telleri güçlenir, saç dökülmesi yavaşlar hatta durabilir.
  • Saç köklerinden yeni saç telleri uzayabilir.
  • Mezoterapi ile kombine uygulanabilir.
  • PRP tedavisi ile zayıflamış saçlar kalınlaşabilir, saç kökleri beslenir ve güçlenir, saçlar daha hacimli hale gelebilir.

Saç PRP Kimlere yapılır?

Saç PRP, kadın yada erkek saç dökülmesi sorunu yaşayan, saçlarında seyrelme şikayeti olan ve daha güçlü saçlara kavuşmak isteyen herkes için hem çok etkili hem de en güvenilir uygulamalardan bir tanesidir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ ; saç köklerinin daha sağlıklı ve yaşam süresi daha uzun saç telleri üretebilmesi için aktif hale getirilmesi işlemidir. Saç Mezoterapisinin üstünlüğü ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanılmasıdır. Yan etki riski yok denecek kadar azdır. Dışardan sürülen losyon ya da şampuanlar saçları daha parlak ya da canlı gösterebilir. Ama saçlar bir gün sonra yine matlaşır ve kırılgan bir yapı gösterir. Çünkü saç köküne yani saçın büyüme merkezine etkili olmayan hiçbir şey saçta kalıcı bir düzelme sağlamaz. Dışardan sürülen bu tür saç bakım malzemelerinin ya da ilaçların emilip saç köküne ulaşması pek olası değildir. Aynı şekilde ağızdan alınan birtakım ilaçlarda saç köküne direkt etki yaratmaz. Mezoterapi ile amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları, küçük dozlarda, özel iğneler veya dermapen/dermaroller yöntemiyle cilt içine verilir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç, süratle etkisini gösterir. Uygulanan ürün, saç köklerini besleyen vitaminleri, mineralleri, özel yapı taşı proteinlerini, antioksidanları ve bölgesel kan dolaşımını arttırıcı ilaçları içerir.

PRP mi? MEZOTERAPİ mi?

Iki yöntemde saç tedavisinde kullanılabilir bazı durumlarda kombine de kullanılabilir. Değerlendirme sonucu hekim tarafından hangi uygulamanın nasıl bir yöntemle kullanılacağına karar verilir .

NE KADAR SIKLIKLA UYGULAMA GEREKİR?

Sadece PRP, sadece mezoterapi ya da iki tedavi şekli kombine bir şekilde kullanılabilir. Kişinin ihtiyacına göre ve de belirlenecek tedavi yöntemine göre onar günlük ara ile 6-10 seans işleminde tedavi planlanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)