Dolgu - Botoks - Akupunktur

Yazar Nazife HekimciAkupunktur Uzmanı • 29 Aralık 2017 • Yorumlar:

Dolgu

 

Hyaluronik asit vücudumuzda derinin dermis tabakasında bulunan doğal bir maddedir. Bu maddenin özelliklerinden biri olan su molekülü tutarak cidimizi dolgun, pürüzsüz ve sağlıklı gösterir. Yaşlandıkça vücudumuzun hyaluronik asit üretme yetisi azalır ve yaşlılık belirtisi olan kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Doğal çizgiler derinleşir, dudaklar dolgunluğunu kaybeder, ağız çevresinde çizgiler belirir, yanaklar dolgunluğunu kaybeder ve çöker.

Dolgu enjekte edildiğinde etkisi hemen görülür. Enjekte edilen alan dolgunlaşır ve genç görünüm kazanır.

Etkisi 6-12 ay sürer. Tekrar eden tedaviler sonrası etki süresi daha da uzar.

 

Botoks

Yaşlandıkça cilt kollojen ve elastikiyetini kaybeder, ince çizgiler ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlar. Botox enjeksiyonu kırışıklığa neden olan mimik kaslarını gevşeterek dinamik çizgileri açar. Gerektiğinde de dolguyla kombine edilerek daha sağlıklı sonuçlara ulaşılır.

Botoks etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 3-6 ay sürer.

Botoks tedavisinin en sık kullanıldığı alanlar; alın bölgesi, göz çevresi, kaş arası, dudak üstü, ağız kenarları ve burun köküne yakın yatay çizgiler.

Akupunktur

Akupunktur latince iki kelimenin birleşiminden oluşur. Acus:iğne  Puncture: batırmak

 Genellikle çelik iğneler kulanılarak vücudun belirli noktalarına batırılarak yapılan tedavidir.

Akupunktur noktalarına uygulama yapıldığında o noktalardan beyne uyarı gider. Beyin ve uygulanan bölgeden ortaya çıkan salgılarla da tedavi oluşur.

Akupunkturda önce hasta hikayesi alınıp hasta muayene edilip tedavi planlaması yapılır. Her seansta hasta semptomları sorgulanarak tedavi şekillendirilir. Tedavi süresi hastalığa göre değişir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)