Sülük Tedavisi - PRP Tedavisi

Yazar Nazife HekimciAkupunktur Uzmanı • 29 Aralık 2017 • Yorumlar:

Sülük Tedavisi

 

Sülük tedavisi benzeri olmayan bir tedavi şeklidir. Enjeksiyon, kapsül, tablet vs olarak verdiğimiz ilaçların bizzat sülükler tarafından ısırılarak ağızlarından vücudumuza verilmesidir.

Ülkemizde tıbbi sülük olarak H.medicinalis ve H.verbana bulunmaktadır. Vücutları 34 segmentten oluşur ve 3 çene yapısı vardır, her çenede yaklaşık 50-100 diş bulunmaktadır. Sülükler kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı verirler ve bu salgı şu ana kadar izole edilebildiği kadarıyla 100’e yakın biyoaktif madde içermektedir.

Pıhtılaşmayı engelleyip kan basıncını düzenlediği gibi antidepresan, antibakteriyel, antioksidan etkinliği de yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur.

PRP Tedavisi

PRP, Platelet Rich Plasma-plateletten zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen tedavinin kısaltılmış şeklidir. Bu tedavide kişiden alınmış belli miktarda kan özel tüplerde santrifüj edildikten sonra ayrılan özel serum cilde enjekte edilir.

Bu tedavide amaç büyüme faktörlerinin plazmada olduğundan çok daha fazlasını cilt içine enjekte ederek ciltte bir onarım başlatarak kollojen oluşumunu artırmaktır.

Kişinin cilt durumuna göre 3-6 seans yapılabilir. Seans aralıkları 20-30 gün şeklinde planlanabilir. En az yılda bir sefer olmak üzere de koruma seanslarıyla etki idame ettirilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)