Makaleler 18/02/2018

DUT KURUSUNUN FAYDALARI

Dyt. Zülal Yalçın Diyetisyen
Dyt. Zülal Yalçın
Diyetisyen

Günde yarım çay bardağı tüketeceğiniz kuru dut kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini içeriği ile önem kazanan bir meyvedir. idrar söktürür, ödem atar, bağırsak parazitlerini temizlemeye yardımcıdır. Yalnız şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekir.

• Ciltte oluşan egzamaya karşı tedavi etme etkisi vardır.

• Lif içeriği yüksek olduğundan damarları temizleyerek damar sertliğinin oluşumunu engeller.

• Enerji içeriği yüksek olduğundan vücut direncini arttırır.

• Bağışıklık sistemini korur.

• Demir içeriği yüksek olduğundan kansızlığı ortadan kaldırır.

• Ara öğünlerde tüketildiğinde barsakların çalışmasına yardımcı olur.

• Doğal antibiyotik olarak tükettiğimiz dut kurusu kandaki iltihabı da temizlemeye yardım eder.

• Karaciğerin zararlı maddelerden arınmasına yardımcı olarak toksinlerden arındırır ve güçlendirir .

www.doktortakvimi.com © 2025 - Doktor bul ve randevu al

Bu web sitesi çerezleri kullanıyor.
Tarayıcınızda çerezlerle ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.