El Gençleştirme

Yazar Ali ŞahanDermatolog • 1 Haziran 2018 • Yorumlar:

Ellerimiz en cefakar organımızdır; neredeyse bütün sevap ve günahlarımızın ortağıdır. Doğal olarak zamanın negatif yanlarını en çok gösteren organlarımızdan biridir. Dolayısıyla güneşten korunması, nemlendirilmesi gerekmektedir.

El gençleştirmenin amacı elimizin doğal görünümünü tekrar kazandırmaktır. Yaşlanmakla beraber çevresel etkenlerinde etkisi yaşlanma ile beraber ellerimizde oluşan değişiklikleri değerlendirelim:

Cilt altı yağ dokusunun kaybı: Deri altındaki yağ dokusunun kaybına bağlı olarak el sırtındaki cilt bollaşır ve kırışır, damarlar ve kemikler belirginleşir.

Ciltte incelme ve yıpranma: Deri kurur, kırışır ve incelir, parşömen kağıdı gibi kolayca yırtılabilecek bir hal alır.

Ciltte lekelenmeler: El sırtında ‘yaşlılık lekeleri’ de denilen ve çoğunlukla güneşe bağlı olarak kahverengi, kırmızı lekeler oluşur. Bunların bir kısmı deri kanserine dönüşme riski taşır. Bu yüzden düzenli olarak dermatologlar tarafından kontrol edilmelidir.

Tüm Bu Olumsuzlukları Nasıl Düzeltebiliriz ?

El sırtında azalmış olan cilt altı dokusunu tekrar yerine koymak, incelmiş ve yıpranmış cildin kalitesini artırmak ve ciltte oluşmuş lekeleri ortadan kaldırmak eli eski doğal görünümüne kavuşturacaktır.

Cilt altını dolgunlaştırmak için el sırtına doğal dolgu veya daha uzun kalıcılığı olan dolgu enjeksiyonları yapılabilir. Cilt kalitesini artırmak ve nemlendirmek amacı ile saf hyaluronik asit ve PRP veya vitamin mezoterapisi uygulamaları tercih edilebilir. Cilt lekeleri kimyasal soyma, lekelere özel kremler kullanılarak, PRP veya leke mezoterapisi ile ya da mikrodermabrazyon yapılarak ortadan kaldırılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)