Elmacık Dolgusu

Yazar Evren GökeşmeDermatolog • 13 Şubat 2018 • Yorumlar:

Yüz bölgelerinin birbiri ile ilişkisinde “altın oran” önemli bir yol göstericidir. Elmacık bölgesi “altın oran” ın yakalanmasında kilit rol oynayan bölgelerdendir. Elmacık bölgesinin ideal hacimlerde olması keskin bir çene hattına katkı sağlarken, yüze “V” şeklini verir. Zamanla birlikte yüz ters üçgen görünümden düz üçgen görünümünde bir hal alır. Bazı kişilerde bu durum doğuştan da olabilmektedir. Zamanla deri elastikiyetinde azalma, yağ pedlerinin erimesi ve yer çekimi etkisi ile aşağı kayması ile elmacık ve orta yüz hacmi azalır. Yapılacak dolgu uygulamaları ile bu kayıplar eski haline getirilebilir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Ataşehir

Elmacık kemiğinin belirgin olduğu yüzler, ilk bakışta daha dinç bir görünüme sahiptir. Çünkü elmacık ve orta yüz bölgesi adeta yüzün çatısı gibidir. Bu bölgelerde hacim eksiği olan kişilerde göz altı bölgesi ve burun kenarı çizgileri yani nasolabial çizgiler derin görünür. Bu bölgelerde ki hacim kaybının giderilmesinde günümüzde en sık uyguladığımız yöntem dolgu uygulamalarıdır. Hızlı uygulanış, hızlı sonuç ve hemen sosyal hayata dönüş bu uygulamanın avantajlarındandır.

Elmacık Kemiği Belirginleştirme

Elmacık kemiğinin belirginleştirimesinde en sık başvurulan yöntem dolgu uygulamaları veya bölgeye kişinin kendi vücudundan alınan yağ enjeksiyonudur. Dolgu uygulamaları uygulanan dolgunun karakterine göre 1-3 yıllık sonuçlar vermektedir. Ayrıca dolgu uygulamaları tekrarlandıkça bahsi geçen süreler uzar. Yağ enjeksiyonu uygulamalarında ise uygulanan yağın hacminin ortalama %30’u kalıcı olmaktadır. Elmacık bölgesi hacmi ideal oranlarda olan kişiler çekici yüz hatlarına sahiptirler. Göz altı, burun kenarı, çene hattı gibi bölgeleri destekleyen bölge olması nedeni ile elmacık bölgesi anahtar bir rol oynamaktadır.

Orta yüz ve elmacık bölgesinde hacim kaybı olan yüzlerde, göz altı, burun kenarı çizgileri için müdahalede bulunmadan önce, bu bölgelerde ki ihtiyacın giderilmesi gerekir.

Çene büyütme ya da çene küçültme ameliyatı, kişinin ihtiyacı olan görünüme göre tercih edilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)