Erkeklerde Burun Estetiği

Yazar Salim YüceKulak Burun Boğaz Doktoru • 11 Aralık 2019 • Yorumlar:

Cinsiyet eşitliği her iki şekilde de çalışır. Onlarca yıl önce, burun işleri ve diğer kozmetik prosedürler “kadın işi” olarak kabul edilirken, son yıllarda giderek daha fazla sayıda erkek kendi görünüşlerini geliştirmek ve özgüvenlerini arttırmak için burun estetiğine yöneliyor. Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ASAPS) göre, erkekler için kozmetik prosedürlerin sayısı 1997 ve 2012 arasında yüzde 106’dan fazla artmıştır. Erkekler için Rinoplasti artık sıra dışı bir şey değil.

Rinoplasti Tasarımı İçin

Çoğu insan kültürümüzün genç görünmeye ve hissetmeye büyük önem verdiğini kabul ederdi. Daha uzun yaşayan insanlar ile, aktif bir yaşam tarzı ve mümkün olduğunca uzun süre canlı ve çekici bir görünüm elde etmektir. Genetik ve yaşam deneyimi (yaralanmalar ve hastalıklar dahil) bizim kontrolümüz dışındayken, çoğumuz mümkün olduğunca genç görünmek ve hissetmek için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bu, kadınlar için olduğu gibi erkekler için de geçerlidir.

Kadınlar, erkekler gibi, kozmetik cerrahi, özellikle de burun estetiği, daha sosyal açıdan (hem sosyal medyada hem de kişide) daha uygulanabilir bir girişim olma ve kendi öz saygısının artması için kendi bakış açılarını geliştirmeye çalışırlar. Bununla birlikte, kadınlardan daha fazlası, erkeklerin iş piyasasında kendilerini rekabet gücü sağlamak için görünümlerini geliştirmeyi düşündüklerini bildirmektedir. Kadınların erkeklerden daha büyük bir kısmı, kendilerini istihdam durumları açısından değerlendirmektedir.

Erkekler İçin Rinoplastide Uzman Seçimi

Rinoplasti sadece erkekler arasında bir numaralı plastik cerrahi işlem olmakla kalmaz, aynı zamanda erkeklerin memnuniyet oranı da çok yüksek ise sonuçlara göre değişir. Ancak, açıkçası, her şey cerrahın niteliklerine bağlıdır. Rinoplastide uzmanlaşan ve alanında uzman bir doktor tarafından yapılan nazal kozmetik cerrahiye sahip olmak her zaman akıllıcadır. Kozmetik cerrahi, sonuçta, sadece tıbbi bir işlem değil, sanatsal bir girişimdir. Erkek ya da kadın hastalar, sadece kendi özel yollarıyla değil, tamamen doğal görünen bir burun estetiğinden çıkacaklarından emin olmak isterler. Bunun için de en iyi adreslerden birinin Doç. Dr. Salim Yüce olduğunu deneyimlerini görerek anlayabilirsiniz.

Rinoplasti Uzmanına Gerçekten İhtiyacım Var mı?

Bunu bir kez doğru şekilde yapmayı umuyoruz. Ne yazık ki, özellikle cerrahınızı dikkatlice seçmiyorsanız revizyon rinoplasti nadir değildir.

 

Erkek Rinoplastisinden Ne Beklenir?

Rinoplasti istenirse burnunuzu daha büyük hale getirebilir. Bazı erkekler burunlarının rinoplasti ile daha küçük hale getirildiğine inanırlar. Gerçekte, bir erkek rinoplasti uzmanı kulağınızdan veya kaburgadan toplanan kıkırdağı kullanabilir, örneğin, istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sonuçları almak için gerekirse burnunuzun yapısına katkıda bulunur.

Birçok erkek, erkek rinoplasti sonrası benlik saygısı artışı veya ek güven bildirir. Yeni, gelişmiş görünümünüzden dolayı veya daha önce yaşadığınız nefes problemleri ortadan kalktığında, daha aktif, enerjik ve dışa dönük hissedebilirsiniz.

Erkekler erkek burun estetiği yaptırdıktan sonra kadınsı görünmez. Kadınsı bir görünüm istemediğiniz sürece, erkek rinoplastide uzman bir uzman plastik cerrah, bir modele veya bir kadına benzemeyen, daha rafine bir versiyonuna sahip olmanızı sağlar. Erkek rinoplastide kanıtlanmış bir cerrahı ve iyi iletişim kurduğunuz bir cerrah seçin. Rinoplastiden sonra, yüzünüze iyi uyan güçlü bir profille harika görünmelisiniz.

Erkekler genellikle bir haftada işe ya da okula geri döner. Herkes farklı şekilde iyileşir, ancak genellikle birkaç gün içinde kendinizi iyi hissedersiniz. Ve işinizin ne kadar fiziksel olduğuna bağlı olarak, bir hafta içinde geri dönebilirsiniz. Hala şişkin olacaksınız (bazıları bir yıla kadar devam edecek) ancak ortalama kişi not almayacak. Sadece burnunuzun her gün daha iyi ve daha iyi görüneceğini fark edeceksiniz. Bununla birlikte, cerrahınız tamam olana kadar çok aktif olmamanız gerekir. Burnunuzu çarpmaktan ve iyileşmenizi hızlandırmak için kan basıncınızı yükseltmekten kaçınmanız gerekir. İşiniz yorucu ise, başlangıçta daha hafif görevlere geri dönmek isteyebilirsiniz.

Birçok erkeğin arkadaşlarının veya meslektaşlarının fark etmeden rinoplastisi vardır. Doğru, rinoplasti geçiren erkekleri tanıyor olabilirsiniz – ama bunu hiç fark etmediniz. Rinoplasti doktoru yılların tecrübesine sahip olduğundan (araştırdığınız ve doğruladığınızdan), burnunuzu daha iyi bir görünüm (ve gerekirse nefes almayı) için yeniden şekillendirecektir. Hala kendin gibi görüneceksin. (Her ne kadar kendinizi genel olarak daha iyi görebildiğinizi ve genel olarak daha fotojenik olduğunu fark edebilirsiniz.) Bazı arkadaşlar bir şeylerin farklı olduğunu fark edebilirler, ancak bunu yerleştiremezler. Başkaları farklı bir saç kesimi olduğunu düşünebilir ve diğerleri hiçbir şey fark etmez.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)