Erkeklerde Cinsel Fonksiyon Bozuklukları

Yazar Eyyüb Yılmazİç Hastalıkları Uzmanı • 16 Nisan 2018 • Yorumlar:

Toplumda boşanmaların hızla arttığına hepimiz şahitlik etmekteyiz. Bunun nedenleri üzerinde bir çok sosyal bilimcinin görüşü var, sosyal araştırmaların içinde en güçlü neden aile içi cinsel tatminsizlik olduğunu biliyor musunuz?

Bu sorunun hem kadın hem de erkekten kaynaklanan sebepleri olsa da biz öncelikle erkeğe ait sorunlarının üzerinde duracağız.

Erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarını iki temel başlık altında sıralayacağız.

  1. Sertleşme olmaması.
  2. Erken Ejekulasyon. (Erken boşalma)

Sertleşmenin olmaması ile ilgili sorunların oluşumunun en sık karşılaşılan sebebi diyabete bağlı oluşan nöropatik hasarlardan kaynaklanan empotans‘tır. Diyabetin yaygınlığının artışı ile birlikte empotans‘ın görülme sıklığında artış olmuştur. Bir aile hekimi ve tıbbi beslenme uzmanı olarak benim yaklaşımım ise hücre onarım programı içerir. Süreç 3–5 ay kadar sürer. Hücrelerin canlandırılmasını içeren bu programın birçok aşamasını ciddi bir disiplin içinde uyguladıktan sonra sonuç alınması mümkün olabilir.

SERTLEŞME SORUNU:

Nöropatinin nedeni olan yüksek kan şekerinin regülasyonu sadece ilaçlar ile düzenlenmez.

Bu konuda tıbbi beslenme olarak ifade edilen ve eş zamanlı yaşam değişikliği programı yapılır, tüm bunların amacı antioksidan sistemi uyarmaktır.

Bu program toplam altı ayrı basamaktan oluşur.

  1. Doğru egzersiz
  2. Doğru nefes
  3. Bağırsak temizliğinin takibi
  4. Gıdaların Glisemik indeksini düzenlemek.
  5. Gıdaların yüksek besin değerlerinde olanları ile beslenmelerini sağlamak.
  6. Fonksiyonel gıdaları artırmak, ihtiyaç halinde besin takviyeleri ile desteklemek.

Tüm bu basamaklar diyabet hastasının kan şekerini dengede tutarken, aynı zamanda erkeklik organının çevresindeki damarların genişlemesi mümkün olur, bu doku kanlanması ile sinirlerin onarılmasına fırsat vermiş oluruz. İlaçların kullanılma aşamalarında özellikle kalp hastalıkları ve hipertansiyon hastalarının doktor kontrolünde kullanmaları önemlidir.

ERKEN BOŞALMA:

Bu sorun daha sık gençlerde görülen bir problem olsa da ileri yaşlarda meydana gelen üzücü, yıpratıcı olaylardan etkilenen kişilerde de aniden başlayabilir, mesela;

  1. ani bir ölüm,
  2. ani bir hastalık tanısı,
  3. iş kaybı, vs.

Psikolojik sorunlar nedeni ile oluşan erken boşalmaların en hızlı tedavisinin hipnotik çalışmalarla düzeltilebilir. Gençlerde yaşanan sorunlarında en iyi tedavisi ağırlıklı olarak hipnoz ile düzeltilebilirken, bazen davranış terapileri ile desteklemek gerekmektedir. Cinsel sorunların çözümünde gösterilecek her gayret sosyal hayatımız adına önemli katkılar sağlayacağı kuşkusuzdur.

 

Sağlıkla Kalınız.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Eyyüb Yılmaz Aile Hekimliği, Kupa Terapi (Hacamat) Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)