ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Yazar Kaan NejatDiş Hekimi • 14 Kasım 2017 • Yorumlar:

DİŞ BEYAZLATMA

Diş beyazlatma en yaygın kullanılan estetik diş uygulamasıdır ve gülüş tasarımının vazgeçilmez parçasıdır. Tek seansta uygulananofis tipi beyazlatmave birkaç gün sürenev tipi beyazlatmagibi çeşitleri var.Diş beyazlatmanınnasıl yapıldığı ve sizin için en uygun beyazlatma yönteminin hangisi olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kalıcı Diş Bezatlatma yazımızı okuyabilirsiniz.

 

PORSELEN VENEER LAMİNATE

Porselen Veneer Laminate,dişlerin görünümünü değiştirmek için kullanılan çok ince porselenden imal edilmiş kişiye özel kaplamalardır. Halk arasındaporselen lamine,yaprak diş,lamine dişolarak ta adlandırılır.Porselen laminelerile son derece estetik aynı zaman doğal bir gülümseme yaratılabilir. Beyazlatma ile giderilemeyen diş renklenmeleri,ayrık diş tedavisi, hafif çapraşıklık ve dişlerdeki şekil bozukluğu düzeltilmesi durumlarında kullanılabilir. Dişlerin ön yüzünden aşındırma yapılarak ölçü alınır ve bu ölçüye göreporselen laminelerüretilir. Kişiye özel üretilen buyaprak porselenlerözel yapıştırıcılar ile dişe yapıştırılır. Dişlerde çok fazla çapraşıklık varsa veya dişlerde fazla madde kaybı varsa kullanılmamalıdır. 

 

BONDİNG UYGULAMALARI

Bondinguygulamasıdiş rengi kompozit materyallerin gelişmesi ile birlikteestetik diş hekimliğindeyerini almıştır. Diş rengi kompozit resinler son derece dayanıklı aynı zaman diş rengine mükemmel uyum sağlayan materyallerdir. Estetik diş hekimliğinde geniş bir kullanım alanına sahipbonding uygulamaları, çürük dişlerin dolgusunda,ayrık dişlerin tedavisinde,kırık dişlerin onarımında,direkt ve indirekt kompozit lamineyapımında kullanılmaktadır. 

 

AYRIK DİŞ TEDAVİSİ ( DİASTEMA KAPATMA )

 

Dişler arasındaki boşluk bazen fizyolojik sınırların dışına çıkarak çeşitli probleme yol açar. Bu boşluklaraDiastemaadı verilir. Diastemanın yol açtığı en büyük sıkıntı estetik problemlerdir.Ayrık diş tedavisindeilk seçenek ortodontik tedavi olmalıdır. Ancak yetişkinlerde, ortodontik tedavi ile istenilen sonuca ulaşmak uzun zaman alacağından, kompozit veya porselenler ile hızlı ve estetik sonuçlar elde etmek mümkündür.  

 

BRAKETSİZ ORTODONTİK TEDAVİ

Son yıllarda,ortodontik tedavidekullanılan metal braketler ve tellere alternatif olarak geliştirilenİnvisalign, dişlerdeki çapraşıklıkların ve düzensizliklerin tedavisinde etkili ve güvenli bir yöntemdir. Bu aperey şeffaf plaklardan kişiye özel olarak üretilir.

 

ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMALAR

Diş hekimliğinde Metal destekli porselen kaplamalara alternatif olarak kullanılan zirkonyum diş kaplamalar estetik görünüşlerinden dolayı özellikle ön bölgede sık tercih edilen kaplama türüdür. Zirkonyum diş hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Zirkonyum Diş Beyazlatmabaşlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Kaan Nejat Diş Hekimi, Endodonti Uzm. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)