Estetik Diş Hekimliği

Yazar Tülin AssafDiş Hekimi • 6 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Estetik, sanatla, güzellikle ve tatla ilgilenen felsefe dalıdır. Güzelliğin oluşturulması ve değerlendirilmesiyle ilgilenir. Diş hekimliği alanındada kişisel güzelliğe katkı sağlamak için sürekli bir değişim ve gelişim gerçekleşmektedir. Bu değişimler estetik diş hekimliğini ortaya çıkarmıştır.

Estetik diş hekimliği bireyin beklentileri doğrultusunda sağlıklı ve estetik gülüşün kazandırılmasını amaçlamaktadır. Diş hekiminiz estetik uygulamalar yaparken dişlerin; dişetleri, dudaklar, yanaklar, çenelerin şekli ve yüz hatlarıyla uyumunu en üst düzeye çıkarmayı hedefler.

Yaprak Porselen (Laminate Veneer)

En önemli estetik uygulamalardan bir tanesidir. Dişlerin ön yüzeylerinde 0,3 mm aşındırma yaparak veya hiç aşındırmadan yaprak şeklindeki porselenle kaplanmasıdır.

Laminate veneerler metal içermediği için doğal dişlerimiz gibi yarı şeffaf yapıda olup ışığı geçirirler ve dolayısıyla doğala yakın görünürler.

Laminate veneerler kimlere uygulanır:

  • Ön dişlerinde kırılmalar olanlara
  • Ön dişlerinde renklenmiş eski dolguları bulunanlarda
  • Dişlerin arasında diestema (açıklık) bulunanlara
  • Beyazlatma işlemi ile yeterli sonuç alınamayan renklenmiş dişlere

Zirkonyum Porselen

Porselen kuron uygulamalarında doğallık, sağlamlık ve doku uyumluluğu konusunda bize en yüksek performansı zirkonyumlar sunmaktadırlar. Günümüzde gelişen teknoloji ve bireylerin artan estetik beklentileriyle birlikte metal destekli porselenlerin yerini zirkonyum destekli porselenler almaktadır. Estetik görünümleri ve dayanıklı yapıları hem ön bölgede hem de arka azılar bölgesinde tercih edilme sebepleri arasında sayılabilir.

Metal destekli porselenlerin aksine:

  • Doku dostudur alerji yapmaz (metal destekli porselenler nadirde olsa bazı hastalarda alerji yapabilmektedir)
  • Dişetlerinde çok uzun yıllar sonra bile herhangi bir renklenmeye neden olmaz
  • doğal dişler gibi ışık geçirme özelliği vardır dolayısıyla doğal görünür.

Kompozit Bonding (Kompozit Veneerler) nedir?

Kozmetik diş hekimliğinde çok önemli bir yeri olan direkt kompozit veneerler diğer adı ile kompozit bonding, dişlerin renklerini, şekillerini, pozisyonlarını estetik olarak daha çekici hale getirmek için yapılan uygulamalardır. Kompozit bonding, porselen laminelere göre daha ucuz bir alternatiftir.

Avantajı nelerdir?

Tek seansta işlem biter, laboratuvar gereksinimi yoktur. Prova yoktur, zaman problemi olanlar için tek alternatiftir. Dişler üzerinde minimum preparasyon olduğu için dişlerimiz sağlıklı kalır. Küçük dokunuşlarla büyük değişimler ve güzel gülüşler için kompozit bonding öneriyoruz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)