ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Yazar Tülin AssafDiş Hekimi • 19 Ocak 2018 • Yorumlar:

Gülüşünüzden Ne Kadar Memnunsunuz?

Birçoğumuz gülüşümüzden memnun değiliz.Ya dişlerimizin renginden ya şeklinden ya da dizilişinden.Bu problemlerimizi çözen diş hekimliğinin bir dalı olan estetik diş hekimliğidir.Diğer bir deyişle kozmetik diş hekimliğidir.

Kimler Estetik Diş Hekimliğine İhtiyaç Duyar?

Dişlerinde estetik kusuru olan herkes küçük değişikliklerden büyük problemlere kadar estetik diş hekimliği(kozmetik diş hekimliği) ile tedavi olabilir.Kozmetik diş hekimliği ile sağlıklı ve güzel bir gülüş temin edebilir ve kendinize güveninizi destekler.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları

1.Diş Beyazlatma

2.Laminate Veneer(Yaprak Porselen)

3.Bonding

4.Zirkonyum ya da e-max kaplamalar

Hangi Kozmetik Uygulamalar Size Uygundur?

Ağız ve diş sağlığınız için uygun tedavi, istekleriniz göz önünde bulundurularak uzman hekimin önerisi ile uygulayacağı analizler sonucunda oluşturulur

Beyazlatmanın Temeli

Kozmetik diş hekimliğinin başlangıcından beri, diş beyazlatma tüm dünyada en popüler tedavidir.Beyaz, ışıldayan, inci gibi dişler kişisel hijyeni sağlar ve kendine güveni artırır.Çeşitli beyazlatma türleri vardır.Buna hastanın zamanına, kişisel seçimine ve hastanın maddi olanağına göre karar verilir.Beyazlatmanın, sonsuza dek sürmediği için,uzun zaman dilimi içerisinde düzenli kontroller gerektirdiğini biliyoruz.Sizin için alternatif beyazlatma tedavilerinden bazıları şunlardır:

-Ofis Tipi Kozmetik Beyazlatma

Klinikte yapılan beyazlatma kısa zamanda belirgin derecede bembeyaz dişlere kavuşturur. Yüksek konsantrasyondaki peroxide jel dişlere uygulanarak yapılır. Diş etlerinin koruma altına alınması çok önemlidir.Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra 20 dakikadan 1 saate kadar süren bir prosedürdür.Eğer inatçı lekeler varsa birkaç seans daha uygulanabilir.Alternatif olarak evde uygulanan kitlerle desteklenebilir.

-Profesyonel Ev Tipi Kozmetik Uygulama

Tüm dünyadaki diş hekimlerinin güvenle uyguladığı, son derece etkili, profesyonel beyazlatmadır.Bu yöntemde daha düşük konsantrasyondaki peroxid jeli, hekimin hazırladığı özel plaklarla kişi kendisine uygular.Bu sistemle de bembeyaz dişlere kavuşulur.

Bonding Ya Da Kompozit Veneerler

Bonding; dişlerdeki çatlak, kırık ve eğrilikleri kesinlikle ağrısız bir şekilde tedavi eden uygulamadır.Hastalar aynı gün içinde tamamen farklı, doğal, parlak, beyaz gülüşlere sahip olurlar.Estetik uygulama için fiyat bakımından en uygunudur.Tek dezavantajı vardır; diğer uygulamalara göre daha sık bakım gerektirir.

Emax veya Zirkonyum Kronlar

Dişlerdeki çürük, kırık, travma, eski dolgular kron uygulamayı gerektiriyorsa ve estetik bir uygulama istenirse, o zaman e-max porselen ya da zirkonyum porselen uygulanır.Bunlar dişlerinizin estetiğini ve sağlamlığını geri kazanmanızı sağlar.Ve daha ileride oluşabilecek çürüme ve kırılmalara karşı dişlerinizi korur.

Porselen Lamine Nedir?

Lamine dişin ön yüzeyini ince bir yaprak şeklinde saran porselenden yapılmış estetik bir uygulamadır.

-Doğal görünür ve ideal bir renk ve şekle sahip olunur.(isteğe bağlı)

-Uzun ömürlüdür.

-Dayanaklıdır.

-Leke tutmaz.

Hastalarımız porselen lamine yaptırmaya karar verdiğinde önerilen bakımları yerine getirdikleri taktirde çok uzun seneler rahatlıkla kullanabilirler.

Lumineer porselen; hiçbir aşındırma yapılmadan direkt dişler üzerine yaptırılan bir uygulamadır.Tek dezavantajı ve kendisini lamineden ayıran dişin yüzeyinde bir kalınlık oluşturmasıdır.

 

IPS Emax

Tasarımı yenilikçi Lithium Disilikat cam seramiğidir.Özellikle tek diş restorasyonlarındave çok üyeli köprülerde çok sağlam zirkonyum oxid materyalii içerir. Renk uyumu mükemmeldir ve yüksek estetik sağlar. Zirkonyumdan farkı , estetiğinin daha yüksek olmasıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)