Estetik Uygulamalarla Yeni Bir Görünüme Kavuşun

ESTETİK CERRAHİ UYGULAMALARLA YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUN

Estetik ölçülerde bir burun, gergin bir cilt ve daha genç bir görünüm özellikle kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tüm bunlara ise estetik plastik cerrahi yöntemleri ile kavuşmak mümkün…

ESTETİK BİR BURUN HAYAL DEĞİL

Burun operasyonu en sık uygulanan estetik cerrahileri ameliyatlarından biridir. Estetik burun operasyonu ile burun sırtı çıkıntısı, burun büyüklüğü, küçüklüğü, burun ucu şekli ve burun içi/dışı eğriliği düzeltilebilir.

Estetik burun operasyonu ortalama 2-3 saat veya duruma göre daha fazla sürmektedir. İşlem hastaya genel anestezi uygulanarak yapılır. Ameliyat sonrasında bazen geçici şişlik, göz kapaklarında morluk, gözaltında kızarıklık, burunda geçici sızıntı ve burun içi şişmesi görülebilir.

Bu operasyon sonrasında burun dışı kalıp ve burun içi kalıp kullanılır. Silikon burun içi kalıplar hem içindeki kanallar sayesinde hastanın nefes almasına izin verir hem de yapışmadığı için çıkartılırken ağrı veya kanamaya neden olmaz.

Hastalar 1-2 hafta sonra eğer çalışıyorlarsa işlerine dönebilir, 6 hafta sonra zorlanmalı aktiviteler yapabilirler. Ayrıca 6 hafta sonra korunarak güneşe çıkmaları uygundur.

SARKIK BİR GÖRÜNÜMDEN KURTULMAK İÇİN; KAŞ ve ŞAKAK ASKISI

Yüz yaşlanmasında kırışıklıklar genel kanının aksine çok geç ortaya çıkan problemlerdir.Yüzün genç ve dinç görünümünü kaybetmesinin asıl ve en erken nedeni dolgunluğu sağlayan yağ yastıklarının ya da yüzün yumuşak dokusunun yer çekimi ile aşağı doğru sarkması ve yüzün bir anlamda içinin boşalmasıdır. Yüz ve vücüdun çeşitli yerlerinde, yaşlılığa bağlı sarkmayı düzeltmek, hacim artırmak ve dolgunluk sağlamak için kullanılabilecek yöntemlerden bir tanesi askılamadır.

Kaş ve şakak asıkısı yöntemi ile; sarkık kaşları kaldırmak, göz kapakları üzerindeki katlantıyı azaltmak, şakak ve/veya alın derisini gerginleştirmek cerrahi olarak gerçekleştirilir. İşlem, genellikle saçlı deri içinden kesilerle yapılır ve 1 saat kadar sürmektedir.

İşlem sonrasında 1-2 hafta içerisinde hastalar günlük yaşantısına dönebilirler. 6 hafta boyunca güneşte fazla kalınmamalıdır.

KENDİ YAĞINIZLA GÜZELLEŞİN

Aşırı kırışmış veya çukurlaşmış yüz derisi kısımlarını dolgunlaştırmak, dudakları kalınlaştırmak, el sırtlarını dolgunlaştırmak için kişinin kendisinden yağ emme ile alınan yağ dokusunu deri altına enjeksiyonla vermekle gerçekleştirilir. İnce, kuru, açık renkli ciltte en iyi sonuç verir.

Bu işlem uygulanırken yağ alınacak ve enjekte edilecek olan bölgeler lokal anestezi altında uyuşturulur. İnce bir liposuctıon kanülü ile yağ dokusu alındıktan sonra bazı işlemlerden geçirilir ve alıcı bölgeye özel enjektörlerle nakledilir. İşlem sırasında ağrı, acı duyulmaz ve kısa sürer.

Tekniğin en önemli avantajı, cerrahi kesi ve dikiş olmaksızın dramatik bir yüz gençleştirme elde edebilmesidir. Ayrıca kişiyi sosyal yaşamından uzaklaştırmayan, operasyon sonrası uzun bakımlara ve pansumana ihtiyaç duymayan noninvaziv bir işlemdir. Kişi işlemden yaklaşık bir hafta sonra günlük yaşantısına dönebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ömer Keven Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)