Evlilikte Cinsellik ve İletişimin Önemi

Yazar Burcu MarçalıPsikolog • 30 Ocak 2019 • Yorumlar:

Cinsel problemler hem toplumda hem de evliliklerde çok fazla konuşulamıyor. Konuşulmayan her şey ilişki olumsuz yönde etkiliyor. Karşılıklı iletişim sadece konuşmak değil, dinleyebilme yetisini olduğunu da unutmamak gerekir. Eşler birbirilerinin beklentilerini gözden geçirmeli ve ne kadar gerçekçi olup olmadığını değerlendirebilmelilerdir.

Cinsel problemlerinize çözüm üretmeyip zamana yaymayın. Cinsel problemler utanılacak konular değildir. Esas olan şey problemin farkında olup onunla yüzleşmenizdir. Eşinizle problelerinizi paylaşabilmenizdir.

 

İlişkisel Problemleriniz Cinsel Hayatınızı Etkiliyor mu?

  Cinsel problemlerinize neden olabilecek bir diğer etmen ise ilişkisel problemlere dayanabilmektedir. Partnerinize öfkelili ya da olduğunuzda bu durum cinsel isteğinizi  azaltabilmekte ve eşinizle birlikte olmaktan kaçınmanıza sebep olabilmektedir. Yeteri  kadar duygusal yakınlık kuramama, süregelen iletişim sorunları cinsel isteğinizin azalmasına yol açabilir.

Profesyonel Yardım Alın

             Partnerinizle birlikte cinsel problemlerinizi aşmakta zorlanıyorsanız, profesyonel yardım almayı deneyin. Konuşulmayarak ötelenmiş olan cinsel sorunlarınıza çift danışmanları ile çözümler üretebilirsiniz. Hiç tanımadığınız biriyle özel hayatınızı paylaşmak başta size tuhaf gelebilir. Ancak bu alandaki uzmanlar günlük hayat temelinde sorunlarınızı sizinle çözüme kavuşturmak için çalışmaktadırlar. İlişkinizi daha sağlıklı devam etmenize  ve cinsel hayatınızı tekrar canlandırmanıza destek verecek bir cinsel tesrapiste başvurun.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)