Gebelik Planlıyorum Ne Yapmalıyım?

Öncelikle sizleri tebrik ederim. Ancak hala acaba zamanımı diyorsanız. Şunları belirtmek isterim gebelik planlarınızı ertelemek ve ileri yaşlara bırakmak gebe kalmanızı zorlaştırabileceği gibi ayrıca gebelik süresinde çeşitli problemlere sebep olacaktır. Bu nedenle sosyal ekonomik ve fiziksel olarak hazırsanız fazla ertelememenizi öneririm. Ebeveyn olmak fedakarlık gerektirir. Sevgi gerektirir ve sevgi emek ister.
Haydi başlayalım
Hayatımızda çöpe atacaklarımız
kötü alışkanlıklar
gereksiz yere doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanma
dengesiz beslenme
uyku düzensizlikleri
Kazanacaklarımız
dengeli beslenme
sağlıklı uyku veya uyku hijyeni
Kilo kontrolü (ideal kilonuza ulaşmadan gebe kalmak hem gebe kalmanızı hemde riskli gebelik yaşama ihtimalinizi artırır bu nedenle mutlaka ideal kilonuza ulaştıktan sonra gebelik planlamalısınız.)
Doktor kontrolü:Gebelik kontrolleriniz gebe kaldıktan sonra değil, planladığınız tarihten itibaren başlamaktadırDolayısıyla bu kararı aldıktan sonra Jinekolojik kontrolleriniz için doktorunuz ile görüşmeniz gerekmektedir. Bu süreçte mevcut sağlık durumuzun değerlendirilmesi. Örneğin bir kronik hastalığınız var gebeliğe olan etkisinin değerlendirilmesi ve mevcut sağlık durumunuzun check-up’ı yapılması önemlidir. Peki neler yapılması gerekmektedir?
kan ve idrar testleri
pap smear(rahim ağzı kanseri tarama testi)
meme muayenesi
Aşılar(Doktorunuzdan bu konuda bilgi alın çünkü kişiye göre farklılık gösterebilmektedir)
Diş sağlığı(Gebelik sürecinde diş hastalıkları gebeliği negatif yönde etkilemektedir)
Folik asit başlanması ve gerekli durumlarda diğer vitamin desteklerinin başlanması
Gebe Kalma Şansınızı nasıl arttırırsınız
Tüm adet döneminizde vücudunuz sadece 2 gün gebe kalmak için hazırdır. Bu günü yakalamanız gebe kalmanız için çok önemlidir. Bu günleri hesaplamak için adetlerinizin düzenli olması gerekmektedir. 30 günde 1 kez düzenli adet gören bir kadında bir beklediğiniz bir sonraki adet tarihinizden 14 gün önceki gün yumurtlama gününüzdür. Bu şansı arttırmak için bu günden 2 gün önce ve 2 gün sonrada ilişki olması gebelik şansınızı arttıracaktır. Şimdiden bol şanslar :)

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ömer Dai Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)