Gece Yemezsem Zayıfım Aslında

Yazar Mine TelekDiyetisyen • 30 Mayıs 2019 • Yorumlar:

Akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemesem de olur ama ah o gece yemelerim yok mu? diyenlerdenseniz bu yazımız tam size göre! Gece yeme sendromu olarak bildiğimiz akşam yemeği ile başlayan ve uyku saatine kadar olan o atıştırmalık tüketme isteği bitmeyen bir durumdur. Aslında biz bunu bir tür yeme bozukluğu da denilebilir. Peki biz bunu nasıl önleriz? Gece yemeği kesmek mümkün mü? Tabii ki….

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki bu bir kısır döngü. Gece yemeğe başladığınızda sabahları tok uyanırsınız. Sabah kahvaltı yapmadan da hayat gayet güzel başlar. Çünkü gece yemişsinizdir ve sabahları yemeğe ihtiyaç duymazsınız. Sabah çalışmaya başlayan vücudun ihtiyacını karşılayamadığınız için metabolizma hızı düşmeye başlar. Öğleden sonra kan şekerinin düşüşe geçmesi ile yavaştan tatlı krizleri karbonhidrat atakları ile başa çıkmaya çalışırsınız. Günün yoğun temposu ile bu atakları atlattığınızı sanırsınız ve akşam eve geldiniz ve yeme yemeğe başladığınız an anlarsınız ki doymuyorsunuz. İşte gece buzdolabı bağımlılığı bu şekilde başlar. Peki durum böyle ise ben bunu nasıl düzenleyebilirim? İlk olarak  metabolizmanız kendini frenlemesin diye gündüz vücudun ihtayaçlarını ver, kahvaltını yap! Daha sonra kan şekerinin ve seratonin (mutluluk hormonunun ) en düşük olduğu saatler olan 15:00-17:00 arasında güzel bir ara öğün ekle ki gece yemene engel olsun. Böylece gece atıştırma ihtiyacı hissetmeyeceğin için akşam yemeği ile birlikte yemek sayfasını kapatmış olursun.

Aslında olay güzel bir kahvaltı ve öğleden sonra yapılan dengeli bir ara öğünle çözülüyor. Siz de buzdolabı faresi gibi hissediyorsanız kendiniz bu öğün düzenlenmesini deneyin derim.

Hayal ettiğiniz bedenlerin sizin olduğu günler dilerim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)