Makaleler 22/03/2017

GENEL GÖZ MUAYENESI

Op. Dr. Fatih Kenar Göz Hastalıkları
Op. Dr. Fatih Kenar
Göz Hastalıkları

Göz, vücudumuzda günlük fonksiyonlarımızı gerçekleştirmek için en fazla kullanılan organlardan biridir. Bu sebeple herkesin yılda en az bir kere göz muayenesi yaptırması gerekmektedir. Ayrıca Diyabetes Mellitus (Şeker Hastalığı), Hipertansiyon, Romatizmal Hastalıklar,Tiroid Hastalıkları, Allerji, Glokom, Senil Makula Dejenerasyonu (SMD), Alzheimer Parkinson , İlaç Kullanımı           olan hastalar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir.

1. Göz numarasının belirlenmesi: Otorefraktokeratometre ölçümü ile.

2. Göz tansiyonunun (Göz İçi Basıncı)  ölçülmesi: Tonometre ölçümü ile

3. Varsa gözlük veya lensin numarasının ölçülmesi: Lensmetre ile  ön ölçümler yapılır.

Doktor, hasta şikayet ve hikayesini içeren anamnez alarak refraksiyon muayenesi ile gözlük ve kontakt lens muayenesini gerçekleştirir.  Daha sonra da Biyomikroskop ile gözün önden arkaya Kornea, Lens-Mercek, Vitre, Ön kamara, Retina ve Optik Sinir Başı değerlendirmesini  yaparak Genel göz muayenesini  tamamlar. Hastanın Herhangi bir sorunu var ise hastaya anlatılarak gereken testler için yönlendirilir.

www.doktortakvimi.com © 2025 - Doktor bul ve randevu al

Bu web sitesi çerezleri kullanıyor.
Tarayıcınızda çerezlerle ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.