GENİTAL BÖLGE ESTETİĞİ

Yazar Ayfer AydınDermatolog • 13 Aralık 2017 • Yorumlar:

Genital bölgegizlive kişiye özeldir.

Eskiden yüz, göğüs ve karın bölgelerine yapılan estetik ameliyatlar ağırlıklı iken günümüzde vajinal estetik ameliyatlar da giderek yaygınlık kazanmaya başlamıştır.

 

Artık kadınlar güzelliği bir bütün olarak görmekte ve içinde bulundukları kültürel yapıya ve kişilik özelliklerine göre farklı sebeplerle vajinal estetik ameliyatları talep edebilmektedirler.

Yapılan bu vajina estetiği ameliyatları sadece estetik ve güzellik kaygısıyla değil aynı zamanda farklı birçok sağlık problemini gidermek açısından da uygulanabilmektedir.

Cinsel fonksiyon bozukluğunun sebeplerinden biri de cinsel organı beğenmeme durumudur. Bazı kadınlar genital bölgesini çirkin bulduğu için cinsellikten kaçınma, cinsellik sırasında aktif olamama ve cinsellikten haz alamama gibi problemler yaşamaktadırlar.

Çok sayıda kadın Labia Minoraların (İç Dudaklar) biraz büyük veya sarkmış olmasından şikayetçidir.

Bazende Genital bölgenin çok koyu renkli olması rahatsızlık nedeni olabilir.

Bir diğer durum ise doğumlar sonrası vajinal kanalın genişlemesi veya genetik olarak kanalın geniş olması şikayet sebepleri arasındadır.

Bu durum hem kadının hem de erkeğin cinsel ilişki sırasında haz almasını zorlaştırır.

Bütün bu problemler son derece basit yöntemlerle tedavi edilebilir.

 

Genital bölgenin renginin açılması da yine kliniğimizde uygulanan lazer tedavisi ile mümkündür.

 

LAZER TEDAVİSİ İLE VAJİNAL ESTETİK

Vajinal sıkılaştırma

Vjinal kaşıntı - yanma ve ağrı tedavisi

Vajinal kuruluk tedavisi

Vajinismus (cinsel ilişkiye girememe)

Bütün bu problemler Lazer ile tedavi edilerek daha konforlu ve ağrısız daha rahat ve daha fazla haz alınan bir cinsel hayat sağlanmış olur.

Bu tedavi ile vajinal kanal daraldığı sıkılaştığı için aynı zamanda İDRAR KAÇIRMA problemi de tedavi edilmiş olur.

Kadınlarda vajinanın gevşemesi ve eski sıkılığını kaybetmesiyle eşler arasında ilişki sırasında cinsel tatminsizlik ortaya çıkabilmektedir. Genişleyen vajina kanalı erkek te olduğu gibi kadında da cinsel tatminsizlik yaratmaktadır. Böylece eşlerin cinsel hayatında ilişkiden beklenen haz alınamamaktadır.

Artık bu sorun lazer ile ; ameliyata gerek kalmadan, hiç ağrı duyulmadan, acısız ve çok kısa süren son derece etkili bir yöntemle çözümlenmektedir.

Daha önceleri sadece ameliyat ile düzeltilebilen bu durum tıpta lazer teknolojisinin ne kadar geliştiğinin de bir göstergesidir.

 

Lazer ile Vajinal Daraltma Nasıl Uygulanır ?

 

Vajinal bölgenin yapısına uygun bir başlık ile vajinal bölgeye girilir. Her alan 1’er santimetre aralıklarla 360 derece taranarak vajinal kanal boyunca devam edilir.

 

Bu bölgeye uygulanan lazer atışları vajinal kanalda kolajen sentezlenmesini uyararak o bölgenin yenilenmesini ,kalınlaşmasını ve böylece kanalın daralmasını sağlamaktadır.

İşlemin; ameliyatsız , anestezisiz olması hiçbir komplikasyonun olmaması , ağrısız ve kısa süren bir işlem olması hem doktor hem de hasta için son derece rahat ve konforlu kılmaktadır.

 

Sonuçlar son derece etkili ve yüz güldürücüdür.

 

Hastanın cinsel hayatının kalitesi yüksek oranda artmaktadır.

 

Bu işlem aynı zamanda bilhassa çok doğum yapmış kadınlarda görülen idrar kaçırma problemini de düzeltmesi sebebi ile sadece cinsel hayatın düzeltilmesi için değil gerçekten ciddi bir sağlık problemi yaratan , hastaya zor anlar yaşatan idrar kaçırma problemini de tedavi etmektedir.

 

KADIN DIŞ GENİTAL BÖLGESİNİN YAPISI

 

Dış genital yapıyı; dış dudaklar (labium majus), iç dudaklar (labium minus) , klitoris ve vajina oluşturmaktadır.

 

Labioplasti ise iç veya dış dudaklardaki sarkıklıkları şekil bozukluklarını düzeltme işlemidir.

 

Cinsel fonksiyon bozukluğunun sebeplerinden biri de cinsel organı beğenmeme durumudur. Bazı kadınlar genital bölgesini çirkin bulduğu için cinsellikten kaçınma, cinsellik sırasında aktif olamama ve cinsellikten haz alamama gibi problemler yaşamaktadırlar.

 

İç dudaklardaki sarkmanın sebebi nedir?

 

Kişinin genetik yapısı, yaptığı doğum sayısı, sigara ve alkol kullanımı ve yaşlanmaya bağlı doku elastikiyetindeki değişiklikler iç dudaklarda sarkma ve deformasyonlara neden olabilmektedir. Ancak her şeye rağmen genç bayanlarda yapısal olarak bazen de sadece tek taraflı büyük ve sarkık iç dudak görülebilmektedir.

 

Sarkmış Labia Minoralar steril şartlarda özel bir teknik ileeksize edilerek küçültülür. Böylece hastanın istediği boyut ve şekilde bir dış genital bölgeye kavuşması sağlanır.

 

Vajina estetiği sonrası cinsellik nasıl etkilenir?

 

Genital bölgesini beğenmeyen bu sebeple ilişki sırasında aktif olamayan, güvensizlik yaşayan kadınların bu problem ortadan kalkınca işlem sonrası hastaların cinsel hayatında çok olumlu yönde değişme olduğu görülmüştür. Özellikle labioplasti işlemi sonrası kişilerin özgüveni belirgin olarak artmakta ve cinsel ilişkiye odaklanmayı kolaylaşmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)