Genital bölge Estetiği

Genital estetik ülkemizde kadın plastik cerrahların sık yaptığı ameliyatlardan biridir. Konunun mahremiyeti nedeniyle hastalar genellikle kadın plastik cerrahları tercih eder. Genital estetik ameliyatlar iç ve dış dölge olarak ikiye ayrılabilir. Her iki bölgede de doğuştan veya sonradan oluşan yapı bozukluğu oluşabilir. Genital bölgeki deformite kadını cinsel ilişkide rahatsız hissettirir. Bu durum kadının psikososyal durumunu etkileyebilir.

Dış bölgeye iç dudak (labia minor) ve dış dudak (labia major) düzeltme ameliyatları uygulanır. İç bölgeye ise vajinoplasti (vajina daraltma) ve hymenoplasti (kızlık zarı onarımı) ameliyatları uygulanır.

Dış genital bölgeye en sık yapılan estetik müdahele iç dudak estetiğidir. İç dudakları olması gerekenden daha geniş veya asimetrik olabilir. Bacaklar kapalıyken iç dudakların gözükmemesi gerekir. Dışarı taşan iç dudaklar sürtünmeye maruz kalarak serleşebilir. Geniş iç dudaklar bikini veya tayt giyildiğinde dışardan da belli olabilir. Görünün haricinde fazla büyük iç dudaklar cinsel ilişkide ve bikiklet sürme gibi spor aktivitelerinde ağrıya sebep olabilir.

Ameliyat 30-45 dakika sürer. Ameliyatan 2 gün sonra işe dönülebilir. Dış dudakların hacmi yaşla birlikte azalır. Barbi estetiği denilen işlemle dış dudaklara yağ enjeksiyonu yaparak daha genç görünüm sağlanabilir. Dış dudak estetiği diğer işlemlere ek olarak da yapılabilir.

Vajinoplasti

Halk arasında vajina daraltma olarak bilinir. Genellikle doğum sonrası ve yaş ile birlikte vajinada genişleme olur. Cinsel ilişki sırasında vajinanın yeterli kavrayamaması eş ile uyumsuzluğa sebep olabilir. Ameliyat yaklaşık 1 saat sürer. Dikişler vajina içinde kalır. Fazla vajina dokusu çıkartılır ve kaslar sıkılaştırılır. Vajinoplasti ameliyatı sonrası dikiş alınması gerekmez. Ameliyatta içeri konulan tampon ertesi gün çıkartılır. 1-2 gün kanama görülebilir. Ameliyattan sonra cinsel ilişkiye girebilmek için 6 hafta beklemek gereklidir. Hastanın ihtiyacına göre dış genital bölgeye aynı anda estetik müdahele yapılabilir.

Hymenoplasti

Halk arasında kizlık zarı onarımı olarak bilinir. Kızlık zarı iç dudakların arasında vajina girişinde bulunan delikli deri parçasıdır. Genellikle cinsel ilişki sırasında hasar görür ve bir miktar kanamaya neden olur. Birçok kültürde bekareti simgeleyen bu yapı bizim ülkemizde de kadın için değer unsurudur. Kızlık zarı onarımı ilişkiye girdiğiniz kişi tarafından anlaşılmaz fakat uzman hekim muayenesinde anlaşılır. İlk ilişkiden sonra bir hafta içinde yapılan kızlık zarı onarımı en iyi sonuç verir. Mevcut kızlık zarı kalıntıları dikilebilir. Ama aradan uzun süre geçtiğinde de onarım mümkündür. Geç dönem kızlık zarı onarımı hasta için biraz daha zahmetli bir ameliyattır. Hastanın 2 gün istirahati gerekebilir. Her iki ameliyat da lokal anestezi altında yapılabilir. Kızlık zarı onarımı yaklaşık yarım saat sürer. Ameliyattan 3-4 gün sonra ilişkiye girilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)