Genital Estetik

Yazar Mustafa Behram • 17 Ağustos 2023 • Yorumlar:

Genital estetik İstanbul, kadınlarda, genital bölgenin dışarıdan görünen kısmı yaygın bilinenin aksine vajina olarak değil vulva olarak isimlendirilir. Vulvada vajinal dudaklar, klitoris ve klitoral şapka isimli dokular yer almaktadır. Bu dokuların hem kendi başlarına estetik bir görünüme sahip olması hem de birbirleriyle uyum içerisinde bulunması ile çekici bir genital bölge görünümü elde edilebilmektedir. Ancak bu estetik ve çekici görünüm, çoğu zaman dokulardaki yıpranma, renk değişimi ve sarkma gibi sebeplerden kaybedilmektedir. Özellikle de ilerleyen yaş, doğum, ağda ve kozmetik ürünlerin yanlış kullanımı; bu dokuların hem kendi bünyelerindeki estetik değeri hem de birbirleriyle olan uyumlarını kaybetmelerine yol açabilmektedir.

Nelerdir?

Genital estetik ameliyatları, bu gibi durumlarda tercih edilen önemli operasyonlardır. Bu operasyonların başında vajinoplasti, labioplasti ve hüdoplasti gibi uygulamalar gelmektedir. Yazımızın devamında ‘’Genital bölge estetiği nasıl yapılır?’’, ‘’Genital estetikle neler yapılabilir?’’, ‘’Genital bölge estetiği öncesi sonrası süreçler nasıldır?’’ ve ‘’Genital estetik sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

Genital Estetik Nedir? Genital Bölge Estetiği Nedir?

Genital estetik İstanbul, genital bölgenin estetik ve çekici bir görünüm kazanması için yapılan operasyondur. Genital estetik kapsamında yapılan operasyon arasında vajinoplasti (vajina daraltma ameliyatı), labioplasti (iç dudak estetiği) ve hüdoplasti (klitoris estetiği) gibi operasyonlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, bazı estetik sorunların giderilmesi için ameliyatsız estetik işlemleri de mevcuttur.

Genital Estetik Neden Yapılır?

Genital estetik, planlanan ameliyatın kapsamına göre farklı amaçlar doğrultusunda yapılabilir, genel olarak bu amaçlar:

Vajinanın dar ve sağlıklı bir yapıya kavuşması.

Vulvanın estetik bir görünüm elde etmesi.

Vajinal dudaklardaki sarkmayı ve eşitsizliği gidermek.

Klitoris şapkası olarak bilinen deri dokusunu yeniden düzenlemek, böylece düzenli ve toplu bir vulva görünümü elde etmek.

Genital bölgedeki renk değişimini ve kararmayı gidermek.

Genital bölgedeki doku yıpranmasını gidermek.

G noktası gibi kadınların cinsel yaşamı üzerinde önemli etkileri olan bölgelerin daha belirgin, cinsel olarak uyarılmaya daha uygun bir yapı kazanmasını sağlamak.

Genital estetik bahsi geçen sebeplerden yapılabilmektedir.

Genital Estetik Çeşitleri Nelerdir?

Genital estetik ameliyatları arasında tercih edilenleri şunlardır:

Labioplasti veya iç dudak estetiği olarak bilinen; vajinal dudakların çekici ve toplu bir görünüme kavuşması için yapılan operasyon.

Vajinoplasti veya vajina daraltma ameliyatı olarak bilinen; vajinanın sıkı ve dar bir yapıya sahip olması için yapılan ameliyat.

Hüdoplasti veya klitoris estetiği olarak bilinen; klitorisi saran deri dokusundaki sarkmaları gidermek, bu dokuyu düzenlemek için yapılan operasyon.

Genital estetik türleri bu şekilde sıralanabilir.

Ameliyatsız Genital Estetik Uygulamaları Nelerdir?

Ameliyatsız genital estetik uygulamaları şunlarıdr:

Genital beyazlatma (vajina beyazlatma).

Genital PRP tedavisi.

G noktası büyütme (G-Shot).

Genital Estetik Kimlere Yapılabilir?

Genital estetik uygulamaları 18 yaşını doldurmuş olan bireylere yapılır. Genital bölge hemen hemen ergenliğin sonlarına kadar gelişimine devam eder. Genital estetikler, bu gelişimin doğal bir şekilde devam edebilmesi için 18 yaşından küçüklere yapılmamaktadır.

Genital Estetik Ne Kadar Sürer?

Genital estetik operasyonları, operasyonun türüne göre farklı sürelerde son bulur. Hüdoplasti 30 ila 45 dakikada, labioplasti 45 ila 60 dakikada, vajinoplasti ise ortalama 60 dakikada tamamlanmaktadır. Ameliyatsız genital estetik uygulamaları ise genelde 10 ila 30 dakika arasında tamamlanırlar.

Genital Estetik Nasıl Yapılır?

Genital estetik ameliyatları, daha önce de bahsettiğimiz gibi genel anestezi, lokal anestezi veya sedasyon gibi yöntemlerle yapılmaktadır. Ameliyat kapsamında yapılan işlemler ise özel cerrahi kesiler ve dikiş uygulamaları içermektedir. Bu uygulamalar, planlanan görünümün elde edilmesi amacıyla, doktor tarafından özenle gerçekleştirilirler. İşlemlerin detayları operasyonun türüne göre değişebilmektedir.

Genital Estetik Öncesi Sonrası Süreçler Nasıldır?

Tüm genital estetik operasyonları öncesinde doktor, hastası ile detaylı bir görüşme yapar. Bu görüşmede hastasının taleplerini dinler. Genital bölgenin görünümü değerlendirilir. En nihayetinde ise hasta ile birlikte ameliyatın detayları planlanır. Genital estetik operasyonlarının sonrasında ise hastalar, bir gece hastanede kalabilir veya aynı gün taburcu edilebilirler. Genelde 1 hafta ila 10 gün içerisinde büyük oranda iyileşmeleri ve gündelik yaşam dönmeleri beklenir.

Genital Estetik Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Genital estetik sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Rahat kıyafetler ve iç çamaşırları giyilmelidir.

Bir süre cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Bir süre havuza, denize veya kaplıcaya girilmemelidir.

2 gün kadar duş alınmamalı, sonrasında ise ayakta duş alınmalıdır.

Genel hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.

Doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.

Ağır işler ve yorucu sporlar yapılmamalıdır.

Doktor tavsiyelerine dikkatle uyulmalıdır.

Doktorunuz, genital estetik sonrası iyileşme süreci hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Behram Kadın Hastalıkları Ve Doğum Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Mustafa Behram

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Doç. Dr.

Randevu al