Genital Estetik Hem Fiziksel Hem de Psikolojik Sorunlara Çözüm Oluyor

Estetik ve güzellik kavramları uygarlık tarihi boyunca her dönemde ilgi odağı haline gelmiştir. Özellikle kadınların hem yaşamlarının her alanında kendi vücutlarında güzel olanı açığa çıkarmaları hem de estetik olduğunu düşünmedikleri bölgeleri çeşitli yöntemler ile güzelleştirmeleri her dönemde farklı şekillerde yaşanmıştır.

Son yıllarda çokça duyulan genital estetik kavramı ise günümüz teknik imkanları sayesinde güvenilir ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Genellikle kadınların tercih ettiği genital estetik uygulamaları; Labioplasti, Vajinoplasti ve Perinoplasti olarak uygulama alanlarına göre ayrılabilmektedir.

Kadın dış genital bölgesi genetik faktörlerin yanı sıra, zor ve çoklu doğumlar nedeni ile deformasyona uğrayabilmektedir. Bu deformasyonun sonucunda da sarkmalar ve renk değişimleri meydana gelebilmektedir. Bazen doğuştan iç dudakların eşit büyüklükte olmayışı, hatta bir dudakta ciddi şekil bozukluğu ve diğerine göre büyüklük farkı olması kadını duygusal anlamda da rahatsız etmektedir. Özellikle iç dudaklarda yaşanan sarkma problemleri görsel olarak estetikten uzak olmakla birlikte enfeksiyon riskini de arttırabilmektedir. Labium minus olarak da tanımlanan genital organın iç dudaklarındaki bu deformasyonlar labioplasti uygulaması ile giderilmektedir.

Genital Estetiğe Neden İhtiyaç Duyulur?

İleri yaş, çok sayıda ve sık doğum yapma veya farklı jinekolojik müdahaleler sonucunda vajina elastik yapısını kaybetmekte ve ciddi oranda gevşeme yaşayabilmektedir. Bu durum cinsel ilişki sırasında haz almanın önüne geçebilmekte bazen de idrar kaçırma problemlerine neden olabilmektedir. Günümüzde vajina daraltma işlemi olarak da tanımlanan vajinoplasti uygulaması ile vajina genişlemesi giderilebilmektedir. Vajinoplasti uygulaması; vajinal kanalın ve vajina girişinin daraltılması disiplinine dayanmaktadır. Genel anestezi altında uygulanan vajinoplasti ameliyatı yaklaşık 1 saat sürer ve deneyimli  hekim tarafından gerçekleştirildiği taktirde bir komplikasyon yaşanma olasılığı çok düşüktür. Ameliyat sonrası ağrı veya acı duyulmamaktadır.

Fazla kilolu doğumlar veya müdahaleli doğumlar sonucunda perine bölgesi olarak adlandırılan vajina girişi ve anüs arasındaki bölgede yırtılma veya sarkmalar meydana gelebilmektedir. Perine bölgesinde oluşan deformasyonların giderilmesi amacı ile uygulanan ameliyat perinoplasti olarak tanımlanmaktadır.

Genital estetik uygulamalarının tüm risk faktörlerinin önüne geçilerek uygulanması büyük önem taşımaktadır. Aksi halde enfeksiyon, ağrılı cinsel ilişki veya estetikten uzak bir görüntü oluşabilmektedir.

Genital estetik uygulamalarının hangi doktorlar tarafından uygulanması gerektiği sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Kadın genital gölgesi oldukça karmaşık ve komplike bir yapıdadır. Bu nedenle estetik uygulamaların alanında deneyimli jinekoloji uzmanları tarafından uygulanması önerilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nilgün Turhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Perinatoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)