Genital Estetik Nedir?

Genital estetik cerrahi veya diğer adı ile kozmetik cerrahi oldukça geniş prosedürler içermektedir. Bu cerrahi girişimler çeşitli nedenler ile ( doğum, yaşın ilerlemesi gibi) bozulmuş görüntü ve işlevselliğini düzeltme amacı ile veya doğuştan olan ve hastayı memnun etmeyen görüntüyü düzeltmek ve iyileştirmek amacı ile yapılmaktır.

Labioplasti
Labia minora, küçük genital dudak ve labia majora, büyük genital dudak ameliyatları içerir. Labioplasti daha çok küçük dudak için uygulanır ve en sık yapılan genital kozmetik ameliyattır. Genelde dudakların küçültmesi, bazen ise iki dudak arasında boyut farkının düzeltmesi şeklinde uygulanır. Aslında küçük dudak boyutları kişiden kişiye değişir ve çoğu zaman estetik kaygı dışında bir problem yoktur. Ancak ciddi büyümelerde (hipertrofi durumunda), genital kuruluğa, çamaşıra sürtünme ile oluşan tahriş ve infeksiyonların meydana gelmesine, ilişkide ağrıya neden olabilir.

Vajinoplasti
Vajenin iç kısmı ve vajinal girişin fazla genişlemiş dokuların çıkarılması ile yapılan vajinal daraltma ameliyatı. Diğer adı ile ‘’vajinal gençleştirilme ameliyatı’’. Özellikle doğum sonrası vajinal tonusun bozulması ve vajen dokuların gevşeyip genişletilmesinden dolayı cinsel organın dış görüntüsünün bozulması ve cinsel ilişkide haz duygusunun azalması şikayeti olan kadınların tercih ettiği bir cerrahi işlemdir.

Himenoplasti
Himen denen kızlık zarının cerrahi olarak yeniden oluşturulması ameliyatı. Bu işlemde daha önce hasar gören kızlık zarı parçaları birleştirerek , bir sonraki cinsel ilişkide ‘’ kızlık zarının bozulması’’ kanamasının yaşanması sağlanabilir. Etik açıdan tartışmalı bir ameliyat olan himenoplastiyi kadınların bir kısmı kültürel veya dini baskılar nedeni ile tercih ederek ‘’bakireliği’’ kanıtlamayı amaçlarken, bir kısmı ise ‘’gençleştirme’’, yaşadıkları ilişkiye ‘’ilk olma’’ özelliğini kazandırmak amacı ile tercih eder. Her ne sebeple olursa olsun, kadınların kendi bedenleri üzerinde söz hakkı olduğu unutulmamalıdır.

Himenoplasti basit bir cerrahi işlemdir ve isteyenler bu ameliyat olarak bakireliği temsil eden ‘’kızlık zarı’’na yeniden kavuşabilir.

Dış Genital Dudakların Büyütülmesi
Dış genital dudaklara vücudun diğer alanlarından alınan yağ dokusunun konulması ile yapılan cerrahi işlem.

Pubis Tepesi Estetiği – Venüs Estetiği – Puboplasti
Pubis tepesinin fazla yağ dokusu alınarak yapılır. Pubisin daha genç, düz ve estetik görünmesi sağlanır.

G Noktası Büyütme – G Spot Augmentation
Kadınların vajendeki haz odağı olduğu inanılan ‘’G noktası’’ na kollajen gibi maddelerin enjekte edilmesi ile ilişkide duyulan cinsel hazzın arttırılması amaçlayan bir dolgu işlemidir.

Dolgu işlemi kalıcı değildir ve etkinin devamı için 3-4 ayda bir tekrarlanabilir.

Klitoris Estetiği – Klitoral Hudoplasti – Clitoral Hood Reduction
Klitorisi örten deri katlantıların ‘’soyularak’’ klitorisin başının belirginleştirilmesi ameliyatı. Kadının klitoris uyarılması ile oluşan haz duyusunun arttırılması amacı ile yapılır. Cerrahi olmayan vajinal gençleştirme prosedürleri – Vaginal rejuvenation Karbondioksit lazer ve radiofrekans enerji uygulamaları. Çeşitli teknik uygulamaları ile dış cinsel organ dokuları, perine ve vajenin sıklaştırılması yapılmaktadır. Bu uygulamalar aynı zamanda idrar kaçırılma şikayetlerinde de yapılabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yuliya Doster Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)