Genital Estetik Operasyonlar

Genital bölgeyi oluşturan bölümlerde yaşanan deformiteler, estetik açıdan kötü bir görünüme yol açmakla kalmaz; kadında güvensizlik, cinsellikte yetersizlik, tatmin olamama ya da utanma gibi sorunlara da neden olur. Ne var ki günümüzde kadınların önemli bir kısmı estetik kaygılarının farkında olmasına rağmen bunları rahatlıkla dile getirememekte, kendini rahatça ifade edemediği için yalnız başına çözüm aramakta ve ciddi anlamda stres yaşamaktadır.

Günümüzde artık kadınlar ve erkekler görünümünde kendilerini mutsuz eden sıkıntılar olduğunda çok daha cesaretli ve hızlı davranabiliyor. Kadınların estetik kaygı duyduğu konuların başında ise “genital bölge” geliyor.

  1. Labioplasti (Labium estetiği - büyük ve küçük dudaklara yapılan müdahaleler)

Labium adı verilen dudaklar dış genital yapıyı oluşturan daha kalın ve dolgun olan kısımlar yani büyük dudaklar ile daha içte yerleşen ince olan küçük dudaklardır.

Zaman içinde kişisel özelliklere bağlı olarak ya da yaşa bağlı sarkmalar uzamalar görülebilir. Bu durum görüntü bozukluğuna neden olmaktadır. Örneğin mayo, bikini giyildiğinde önde kabartı şeklinde durmasıyla rahatsızlık verebilir ya da cinsel ilişki sırasında girişi kapatarak zorlanmaya ya da ağrılı ilişkiye neden olabilir.

İç dudakların küçültme işlemi lokal anestezi altında yaklaşık 30 dakika içinde gerçekleştirilebilir. Arzu eden hassas hastalara genel anestezi altında da işlem gerçekleştirilebilir. Küçük dudaklar uyuşturulduktan sonra iç dudaklar dış dudakların arasından fazla sarkmayacak şekilde eşit olarak küçültülebilir. Eriyecek dikişler ile onarım tamamlanır.

Labioplasti sonrası hasta rahatlıkla günlük hayatına dönebilir. Ancak iyileşme süresi boyunca 4-5 hafta kadar cinsel ilişkide bulunmamak gerekir

2-Vaginoplasti (Vajina estetiği – vajina daraltma işlemleri) 

Vajina gevşemesine neden olan durumlar nelerdir ?

  • Bazı kadınların yapısal olarak vajinası büyüktür.

  • Çok sayıda normal doğum

  • Doğum yırtıkları

  • Müdahaleli zor doğumlar

  • Doğum dikişlerinin mikrop kapması ya da açılması

  • İri bebek doğurma

  • Yaşın ilerlemesi ile doku elastikiyeti kaybı

Halk arasında vajina estetiği olarak bilinen vaginoplasti, cerrahi olarak ya da lazer ile yapılabilir. Lazer ile vajinal estetik hızlı bir işlemdir. Zaman içinde yapısal olarak ya da vajinal doğumlara bağlı olarak genişlemelere sık rastlanmaktadır. Bu gibi şekil bozuklukları cinsel birliktelikte alınan zevkin hem kadın hem de erkek tarafından azalması ya da yok olmasına neden olabilir. Cerrahi müdahale ile gevşeyen doku fazlalığı alınarak daraltma ve etraf dokuların gençleştirilmesi sağlanmaktadır.

.

3-Kızlık zarı dikilmesi

Sosyal ya da ailevi nedenlerle hastalar tarafından talep edilen kızlık zarı onarımı da genital estetik müdahaleler arasında yer alır.

4-Mons pubis (vajina üst kısımları-dudaklar bölgesi) dolgunlaştırılması

Kolay, hızlı, hastanın günlük hayatını sekteye uğratmayan minik müdahalelerdir. Lipofillig  işlemi de denen bu işlemde karın ve bacak bölgesinden alınan yağ dokusu ile veya hyalunorik asit  ile labia majör yani büyük dudaklarda dolgunluk sağlanır.

Dolgunlaştırma işlemi sonrası yağ enjeksiyonunda daha fazla olmak üzere her iki enjeksiyon yönteminde de dudaklarda şişme oluşur. Şişlik birkaç gün içinde giderek azalır. Bu dönemde daha bol iç çamaşırları giyilmesi hassasiyeti bir nebze azaltır. Ameliyat sonrası antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar kullanılır.

4-Kliteroplasti

Bir diğer genital estetik ameliyatı da kliteroplastidir. Klitoris kadında cinsel haz almaya yarayan dış genital organ bölümüdür. Baş kısmı iç dudakların yukarı birleşim yerinde bulunur. İki adet kuyruğu ise dışarıdan görülmez ve yanlara uzanır. Kliteroplasti klitorisin baş kısmı üzerinde bulunan deri kıvrımına yapılan düzeltme operasyonudur. Bu deri kıvrımının büyümesi ve sarkması cinsel hazzı azaltabilir. Estetik olarak ta görünümü olumsuz etkileyebilir. Kliteroplasti ile bu sorun çözülür.

 

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Evren Ceylan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)