Genital Estetik

Genital estetik iç ve dış genital bölgeye öncelikle estetik yararlar açısından yapılan ameliyat ve harici bazı tıbbi operasyonları içerir. Estetik operasyon gibi görülse de işlevsel açılardan da oldukça faydalar sağlar. Ülkemizde ve tüm dünyada özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren genital estetik operasyonları son derece önem kazanmaya başlamıştır. Kadınlar kendi bedenlerine özen göstermeye ve cinsel organlarının önemini fark etmeye başladıktan sonra genital estetik ameliyat ve uygulamaları daha hızlı bir ivme ile artmaya başlamıştır.


Genital estetik nedir?

Genital estetik iç ve dış genital bölgeye öncelikle estetik yararlar açısından yapılan ameliyat ve ameliyat harici bazı tıbbi operasyonları içerir. Aslında estetik operasyon gibi görülse de işlevsel açılardan da oldukça faydalar sağlamaktadır. Genital estetik ameliyatlarının kadınlarda psikolojik, hijyenik, seksüel (cinsel) ve sosyal yararları vardır. ‘Vajina estetiği’, ‘Cinsel bölge estetiği’ ve ‘Cinsel organ estetiği’ olarak da bilinmektedir.


Genital estetik operasyonları nelerdir?

Genital bölge estetiği ile ilgili cerrahi ve cerrahi dışı operasyonlar şu şekildedir:

Labioplasti (Genital bölgedeki iç ve dış dudak estetiği)

Vajinoplasti (Vajina daraltma ameliyatı)

Perineoplasti (Vajina ile anüs arasında kalan ‘perine’ bölgesinin estetiği)

Klitoral hudoplasti (Klitoris üzeri cilt katlantılarının düzeltilmesi)

Puboplasti (Pubis tepesinin estetiği)

Labia majora büyütme (Büyük dudaklara yağ veya dolgu enjeksiyonu)

Labia majora küçültme

G noktası büyütme (G noktasına dolgu enjeksiyonu, G shot ©)

Genital PRP uygulamaları (O shot©)

Lazerle vajina daraltma (Lazer vajinal rejuvenasyon)

Lazerle genital bölge renk açma (Laser bleaching therapy)

Genital radyofrekans uygulamaları


Genital estetik neden önemlidir?

Vajinada veya büyük-küçük dudaklarda, genital bölgede doğuştan, ergenlikte ya da yaşla artan bozulmalar meydana gelmektedir. Zamanla ortaya çıkan yapısal bozukluklar, estetik veya fonksiyonel rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Bu durum kadınlarda özgüven eksikliği, psikolojik sorunlar ve cinsel tatminsizlik yapabilmektedir.

Genital estetik ameliyatları ana amaçları; kadınlarda cinsel açıdan öz güvenin sağlanması, psikolojik ve sosyal açılardan daha rahat hissetme, zamanla yaşa veya geçirilen doğumlara bağlı deformasyonların düzeltilmesi, cinsel hazzın arttırılması ve orgazm fonksiyonunun kazandırılmasıdır.

Genital estetik ameliyatları nelerdir?

Genital estetik ameliyatlar: Labioplasti (iç dudak estetiği) ve Vajina Daraltma (vajinoplasti) ameliyatlarıdır.

Labioplasti küçük dudakların (Labia minora) normalden büyük olması, sarkık, kırışık, koyu renkli veya asimetrik olması nedenleriyle tercih edilmektedir. Uzun ve sarkık dudaklar idrar yaparken zorlanma, ilişkide gerilmeye bağlı acı hissi, sürekli nemli kalmaya bağlı olarak koku ve sık vajinal enfeksiyon geçirme gibi şikayetler de üretir. Labioplasti operasyonunun psikolojik ve işlevsel yönden yararları bulunmaktadır.

Klitoris üstünde yoğun kabarıklıklar, kırışıklıklar ve sarkmaların olması durumunda labioplasti operasyonuna klitoral hudoplasti ameliyatı da eklenmelidir. Ancak bu şekilde estetik görünümü elde etmek mümkün hale gelecektir.

Vajina daraltma ameliyatları ise ilerleyen yaş, doğum, sık cinsel ilişki ve kürtajlar ile vajinada genişleme ve esnemelerin oluşması nedeniyle yapılır. Vajinal genişleme kadın ve erkek eşte ilişki sırasında cinsel hazzın azalmasına, hissizlik problemine yol açabilir. Aynı seansta idrar kesesi sarkması (sistosel),rektum sarkması (rektosel) ve idrar tutamama (inkontinens) şikayetleri varsa bunlar da düzeltilir. Tüm bu durumlar, kadınlarda hem kozmetik hem de fonksiyonel açılardan şikayet sebebidir.

Genital Estetik ve genital bölgede şikâyeti olan kişilere yapılan estetik operasyonlar, kadınlara özgüven kazandırmakta ve cinsel tatmini arttırmaktadır. Ülkemizde ve tüm dünyada özellikle son yıllarda internet kullanımı ve sosyal medyanın yaygınlaşması, kadınların genital bölgelerine daha fazla özen göstermelerine ve buna bağlı olarak genital estetik operasyonlarının artışına neden olmuştur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Süleyman Eserdağ Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)