Genital Estetik

Cinsel organlardaki estetik ve fonksiyonel sorunlar kişilerin karşı cinsle olan ilişkilerini olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle bu bölgeye yapılacak düzeltici ve estetik girişimler önem arz eder. Bu bölgeye yapılacak işlemler, kadın ve erkek hastalarda farklılık gösterir.

Kadınlarda Yapılan İşlemler;

  • Yağ enjeksiyonları ile cinsel bölgenin ve dış dudakların dolgunlaştırılması,
  • Dışarı sarkan iç dudakların kısaltılması,
  • Vajinanın daraltılması,
  • G-noktasının belirginleştirilmesi
  • Genital bölgenin renginin açılmasıdır.
  • Erkeklerde yapılan işlemler ise penis kalınlaştırılması ve uzatılmasıdır.

Yağ Enjeksiyonları

Kilo verme sonrasında, yaşın ilerlemesi ile bazen de yapısal olarak genital bölge yağ dokusunu kaybeder, pubik bölge dolgunluğunu kaybeder, dış dudakların içi boşalır ve pörsür. Bu hem görüntü olarak rahatsız edicidir, hem de dış dudaklardaki gevşeklik kadında ve partnerin de cinsel hazzı azaltabilir. Vücudun başka bir bölümünden alınan yağ dokusu ile hem pubik bölgeye, hem de dış dudaklara, yağ enjeksiyonu yapılır. Böylelikle daha dolgun ve genç bir görünüm elde edilir.

Labioplasti

İç dudakların gereğinden fazla uzun olması ve dışarı sarkması hem estetik açıdan kötü bir görünüm oluşturur, hem de cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabilir. Uzun iç dudaklar cerrahi bir işlemle kısaltılabilir.

Vajinoplasti

Özellikle doğumlar sonrasında vajina duvarları elastikiyetini kaybeder ve gevşer. Bu durum hem kadında, hem de partnerin de cinsel hazzın azalmasına yol açar. Basit bir cerrahi işlemle vajina daraltılarak bu sorun giderilebilir.

G-Noktası Enjeksiyonları

Bazı araştırmacılar vajinal orgazmın vajinanın ön duvarında yer alan bir bölgenin uyarılması sonucu olduğunu iddia etmektedirler. Bu noktanın hyaluronik asit enjeksiyonları ile dolgunlaştırılması, vajinal orgazmın daha yoğun ve güçlü yaşanmasını sağlar.

  • Erkeklerde Genital Bölge Estetiği Nasıl Yapılır?


Erkek hastaların en büyük talebi penis büyütme yönünde olmaktadır. Bunun için üç temel işlem yapılır. Özellikle şişman hastalarda pubik bölgeye liposuction yapılarak yağın içerisinegömülmüş olan penis belirginleştirilir, penisi leğen kemiğine bağlayan bağ (ligaman) kesilirek penis uzatılır ve yağ enjeksiyonları ile kalınlaştırılır.

  • Ameliyat Öncesinde Neler Yapılmalı, Neler Yapılmamalı?


Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, ameliyattan 3 hafta öncesinde aspirini ve sigarayı kesmek gerekmektedir. Son 1 haftada kanı sulandırabilecek ilaçlardan ve benzeri maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Kullanılmaması Gerekenler:

Apranaks, Voltaren gibi ağrı kesiciler (ağrı kesici gerektiğinde Minoset, Tamol gibi parasetamol içeren ilaçlar kullanılabilir), Ginseng, ginko biloba, co-enzim Q gibi maddeler içeren multivitamin hapları, Yeşil çay, keten tohumu, kiraz sapı, domates çekirdeği gibi bitkisel ürünler Tüm zayıflama ürünleri

  • Genital Bölge Estetiğinde Anestezi Gerekir mi?


Genital bölge estetiği ameliyatları ameliyathane ortamında ve genel anestezi ya da sedasyon altında gerçekleştirilir. G-noktasına hyaluronik asit uygulamaları ise ofis ortamında gerçekleştirilebilir.

  • Genital Bölge Estetiği Sonrasında Neler Yaşanır?


Hastalar genellikle aynı gün evlerine gönderilir. Üç gün sonra banyo yapmalarına izin verilir. Labioplasti ve vajinoplasti sonrası cinsel organların özel solüsyonlarla yıkanması gerekir. İlk birkaç gün oturup kalkarken dikkatli olunması gerekir. 3 hafta cinsel ilişki yasaklanır. Üçüncü haftadan sonra koşma dışında spora izin verilir. Altıncı haftadan sonra her türlü aktivite serbesttir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Bağdatlı Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)