Genital Estetik

Genital estetik genital yapının farklı bölümlerine farklı amaçlarla uygulanan işlemlerdir.

Genital Bölge;


-Vajen
-Büyük dudaklar (Labium majus)
-Küçük dudaklar (Labium minus)
-Kızlık zarı (Hymen)
-Dudakların üst kısmı-tepe bölgesi (Mons pubis)


bölümlerinden oluşur. Genital bölgeyi oluşturan bu bölümlerde oluşan deformasyonlar, genital estetik operasyonları ile giderilebilir.

 

Genital estetik çeşitleri nelerdir?


-LABİOPLASTİ


İç dudak estetiği, küçük dudak estetiği, labio minora estetiği, labio minora küçültme isimleriyle tarif edilir.
Latincede “Labia” dudak anlamına gelir.
Labioplasti ameliyatı, genital bölgede yer alan büyük ve küçük dudaklara yapılan müdahalelerden oluşur. “Labium” olarak isimlendirilen dudaklarda, dış genital yapıyı oluşturan büyük dudaklar ile iç kısımda var olan küçük dudaklara yapılan işlemlerdir. 

Doğum sonrası veya yaş alma durumlarında sarkmalar yaşanabilir. Dar kıyafetler, tayt, mayo, bikini giyme durumlarında rahatsız bir görünüme sebeb olabilir. Ameliyatla tüm bu problemlerin ortadan kaldırılması sağlanır.
Genital estetik türleri içerisinde en kısa süren işlem ve buna rağmen sonuçlarına genellikle en önem verilen operasyon “Labioplasti”dir. Hasta operasyonun yapıldığı gün taburcu olurken, yaklaşık 1 ay kadar cinsel ilişkiye girmemesi önerilir.

-VAJİNOPLASTİ

Cinsel yaşamı aktif olan kadınlarda, yaşla birlikte,vajinal doğum, kilo alımı veya kilo kaybı gibi nedenlerle ortaya çıkan vajinal genişlemelerde yapılan cerrahi işlemlere vajina daraltma ameliyatı tıbbi ismiyle vajinoplasti denir.
Bu operasyonlarda hedef, hayat kalitesini yükseltmek, cinsel ilişki sırasında iki tarafın da cinsel hazzının artırılmasıdır.  

Aynı işlem lazer yöntemiyle de yapılabilir. Lazer işlemi anestezi gerektirmez ve çok kısa bir sürede içerideki kasların yenilenmesi sağlanır. Cerrahi işlemin ardından cinsel ilişki 5 hafta kadar, lazer vajinoplastide ise 2 hafta süreyle önerilmez.
Vajinal genişleme; cinsel ilişki sırasında haz alamama, vajinaya hava girişi çıkışına bağlı gaz çıkarmaya benzer rahatsız edici sesler, ileri aşamalarda mesanenin genişlemiş vajinal kanala sarkmasından ötürü, gülme, öksürme, hapşırma gibi karın içi basıncı artıran durumlarda idrar kaçırma sorununa yol açabilir.

-DOĞUM SONRASI İZLERİN GİDERİLMESİ 

Normal doğumlar sırasında, bebeğin başının çıktığı kısımda çeşitli yırtıklar meydana gelebiliyor. Yırtıklar olmasa bile epizyotomi işlemi uygulanabiliyor. Bu kesilerin istenilen şekilde onarılmadığı, kötü dikiş tekniğinin uygulanması durumunda, ortaya estetik durmayan bir vajinal görüntü oluşabiliyor.

Kadınları mutsuz ve huzursuz eden bu skar dokuları estetik bir hale getirmek ancak cerrahi yöntemle mümkün olabiliyor. İyileşme süresinde ortalama 5-6 hafta kadar cinsel ilişki tavsiye edilmiyor.

-DOLGU 

Mons pubis vajinanın üst kısımlarının ve dış dudaklarının dolgusu olarak nitelendirilir. Tüm cilt dokusunda olduğu gibi ilerleyen yaşla beraber, kişilerin genital bölgelerin de incelmeler, sarkmalar, kırışıklıklar ve oluşabilmektedir. Bu nedenle büyük dudaklara dolgu işlemi yapılabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)