Göz Altı Işık Dolgusu

Yazar Mücahit Erden • 14 Mart 2018 • Yorumlar:

Yaşa veya yapıya bağlı gözaltlarının koyu ve çökük gözükmesi kişilerin olduğundan daha yorgun, uykusuz, yaşlı gözükmesine ve sağlıksız bir yüz ifadesine neden olur. Gözaltı ışık dolgusu göz çevresinin aydınlık ve sağlıklı görünmesini sağladığı gibi morluklar, çizgiler, halkalanmaların da güvenli bir şekilde düzeltilmesini sağlar. Genel olarak göz altı çöküklüğü ve morluğu olan kişilere uygulanır.

Gözaltı ışık dolgusu nasıl yapılır?

Gözaltı ışık dolgusu diğer dolgular gibi deri altına değil kemik üzerine gelecek şekilde uygulanmaktadır. Uygulama 15-20 dakika kadar sürmektedir ve lokal anestezi ile yapılır. Gözaltı ışık dolgusu kolay ve pratik bir işlem olduğundan dolayı kişi işlem sonrası günlük sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.

Işık dolgusunun kaç seans yapılması gerekir?

Çoğu zaman tek seans yeterli olur, hastaların küçük bir kısmında bir ay sonrasında rötuş gerekebilir.Yapılacak işlemde acele edilmemeli, işlem 2-3 uygulamaya bölünerek güvenle ve sonuçlarını görerek yapılmalıdır. İlk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkmakla birlikte en iyi sonuç 1 ayda ortaya çıkar.

Işık dolgusunun kalıcılık süresi nedir?

Hastadan hastaya değişmekle birlikte ışık dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 12-18 aydır. Bu süre sonunda istenirse tekrarlanabilir. Tekrar uygulamalarda kalıcılık süresi artacaktır.

Gözaltı dolgu uygulamasından sonra nelere dikkat edilmelidir?

İşlemden sonra buz uygulaması yapılır. İlk bir kaç gün sıcak banyo, sauna, hamam, aşırı fiziksel aktivite vb. kaçınılmalıdır. Kişi sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)