Göz Kapağı Estetiği Blefaroplasti Nasıl Yapılır?

Göz yüzümüzde en çok dikkat çeken ve kendimizi ifade ettiğimiz en çarpıcı güzel alandır. İlk karşılaşmada, iş görüşmelerinde karşıdaki kişilerin size olan davranışlarını tamamen değiştirecek kadar etkilidir; "GÖZLER HER ŞEYİ ANLATIR" sözü pek çok şarkı ve şiire de konu olmuştur.

Göz etrafında oluşan yaşlanma bulguları yüzümüzde fark edilen alanların başında gelir ve göz çevresinde ilk olarak göz altında bulunan yağ dokunun kaybı ile başlar. Daha sonra üst göz kapaklarında düşme, sarkma başlar. Ardından alt göz kapaklarda da düşme devam eder ve göz altı torbaları ile yaşlı göz çevresi meydana gelir. Göz yüzün tam ortasında yer aldığı için sadece göz etrafı operasyonu ile kaş ve göz kuyruğu gibi alanların düzeltilmesi sağlanamayabilir, bu durumda alın germe, orta yüz germe hatta dolgu maddesi gerekebilir. Bu durum ilk muayenede hekimle konuşulduğunda size detaylı bilgi verecektir.

Göz kapağı operasyonları sadece estetik amaçlı değil, üst göz kapağındaki düşmeye bağlı kapakta ağırlık hissi ve kapak kaldırılamaz, göz kapağını kaldırmada zorlanıldığı için sürekli kaşlarla birlikte kaldırma sonucunda baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik, uzun süre kitap gazete okuyamama, televizyon seyretmede zorlanma, uyuklama gibi şikayetlere neden olmaktadır. Kapak düşüklüğü daha ileri evrelerde pupil denilen görmemizi sağlayan aralığı kapattığı için GÖRMEde zorlanmaya neden olur.

Aynı şekilde alt kapakta oluşan torbalar zamanla çok ince zar gibi olan alt kapak derisini aşağı çeker EKTROPİON denilen göz kenarının dışa döndüğü rahatsızlığa neden olur. Ektropion gözde kuruluk, keratit ve hatta KÖRLÜĞE neden olur.

Göz kapağı operasyonu, Blefaroplasti hasta oturur pozisyonda iken planlarak lokal anestezi altında bazen sedasyonla bu plana uygun yapılır.  Üst kapak kesisi kapakta mevcut katlantı alanından girilerek (sonuç iz 6 ay sonra eski çizginin yerini alarak görünmez), alt kapak kesisi ise tam kirpik altından yapılır. Ardından beraberinde kas içeren deri eksizyonu, gerekirse yağ doku eksizyonu yapılır daha sonra cilt altına konulan devamlı ve görünmeyen kalıcı dikişlerle deri kapatılır. Nadiren de olsa morluk olur ve ortalama 7-10 gün sonra kaybolur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gülay Boztosun Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)