Mommy Makeover Hamilelik Sonrası Cerrahi

Annelik duygusunun tarifi olmayan duygulardan olduğunu biliyoruz ama bir o kadarda zahmetli ve çileli olduğunu da biliyoruz...

Hamilelik sonrasında karındaki çatlaklar ve bacaklar, meme, kollar gibi vücudun diğer bölgelerindeki çatlaklar ve deri gevşemesi belirginleşmektedir. Bu durum annelerimizi çok rahatsız etmekte ve çözüm arayışına yönlendirmektedir. Daha sonrasında devam eden emzirme süreci deformasyonları artırmaktadır. Bu süreci tamamladıkta sonra ten rengi ve deri kalitesine bağlı olarak vücut çok nadiren toparlamaktadır, bu ortalama 200 kadından birinde olmaktadr. Dolayısıyla pek çok kadını rahatsız eden deformasyonlar bunlara yönelik çözüm arayışını da artırmaktadır. Burada bayanların dikkatli araştırmaları gerekmektedir ve vücudun toparlama sürecini göze alan doğru bilgiler veren doktora yönelmeleri onlar için en doğru karar olacaktır.
Hamilelik sonrası ilk 6 aylık süreç emzirme ve vücudun toparlanması için en önemli safhadır. Bu dönemde muayene olarak izleyecekleri yolları belirlemelidirler. İlk 6 aydan sonra emzirmenin bırakıldığı dönemde doktor muayenesi sonrası tüm operasyonları yaptırabilirler.

Hamilelik sonrası en sık başvuru memenin içinin boşalması ve sarkmasıdır. Bu şikayetlerde genellikle hem Mastopeksi dediğimiz sarkmaya yönelik operasyonu hem de beraberinde Augmentasyon dediğimiz silikon protez ile meme büyütmesi ameliyatını uyguluyoruz. Ancak bazı bayanlarda sadece Mastopeksi ya da Augmentasyon yeterli olmaktadır. Bu operasyonlarımızın detayını meme başlığı altında detaylandırdık.

Aynı sıklıkla başvuru sebebi hamilelik sonrası göbek düşüklüğü, deri de yırtık ve sarkmalar olmasıdır. Yine bu operasyon için de belirleyici hastaların deri kalitesi ve vücut yapısıdır. Bazen esmer ve uzun boylu kemikli denilen vücut yapısına sahip bayanlarda MİNİ Abdominoplasti dediğimiz karın germe yeterli olmaktadır. Ama başvuran bayanlara çoğu zaman FULL Abdominoplasti operasyonu gerekmektedir.

İkinci sıklıkla şikayet sebebi bacak içleri, sırt ve bel bölgesindeki yağlanma artışı ve popoda meydana gelen değişikliklerdir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gülay Boztosun Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)