Gülüş Tasarımı Nedir?

Yazar Gün Günday • 13 Haziran 2023 • Yorumlar:

Gülüş tasarımı diş ve dişetindeki mevcut durumun hastanın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yüz şekline uygun doğal ve estetik bir görünüm kazandırmak için uygulanan tedavi yöntemidir.

Gülüş tasarımının ilk aşaması hekimin hastanın estetik beklentilerini öğrenmesi ile başlar. Tedavi planı hasta için en estetik ve en fonksiyonel şekilde oluşturulur.

Zirkonyum kronlar, emax kronlar, estetik dolgu (bonding), diş beyazlatma , diş eti tedavileri, diş boyu uzatma gibi birçok uygulama kombine olarak bu tedavi sürecinde yapılabilmektedir.

Hekim, ideal gülüşe ulaşılabilmek için mevcut dişlere yapılacak olan işlemleri alternatifleriyle birlikte hastaya anlatır. Bunun sonucunda hasta tarafından kabul edilen tedavi prosedürüne göre hekim tedaviye başlar.

Gülüş dizaynı yapılırken hastanın yüz hatları, göz yapısı ve rengi , burun ucu ve şekli, çene ucu gibi parametreler göz önüne alınır. Diş formları cinsiyete,mesleğe,kişinin tarzına göre belirlenir. Dudak şekli de gülüş dizaynı için oldukça önemlidir. Dudak ve çene gerekirse botoks, dolgu gibi işlemlerle desteklenebilir.

Gülüş tasarımı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Tedavi sonrasında hasta ağız hijyenine özen göstermelidir, günde 2 kez diş fırçalamanın yanında diş ipi kullanımınıda ihmal etmemelidir. 

Sağlıklı gülüşün devamlılığı için 6 ayda bir rutin kontroller için hekimini ziyaret etmelidir.

Botox

Günümüzde oldukça popüler olan botulinum toksin bilinen adıyla botoks diş hekimliğinde de oldukça yaygın kullanım alanına sahiptir. 

Botulinum toksin clostridium botilinum bakterisi tarafından üretilen bir nörotoksinidir. Kas aktivitesinde geçici zayıflama sağlayarak etki gösterir.

Gündelik hayatımızda artan stres ile beraber bruksizm yani diş sıkma, gıcırdatma ciddi bir sorun haline gelmiştir. Hastalarımız kliniğe sıklıkla çene ekleminde ve çiğneme kaslarında ağrı hatta baş ağrısı şikayetleri ile gelmektedir. Bu tür şikayetlerle gelen hastalarda botoks uygulaması önerilebilmektedir.

Botoks uygulaması ağrısız bir işlemdir. Yan etki ve komplikasyon görülme olasılığı düşüktür. Sadece enjeksiyon yerinde hafif morarmalar olabilir. İşlem süresi ortalama 15-20 dakika sürmektedir. Sonrasında gündelik hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz. Botoks etkisini 3-7 gün arasında göstermeye başlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)