Gülüş Tasarımı

Yazar Fatih ErkünDiş Hekimi • 21 Aralık 2017 • Yorumlar:

Hastadan alınan fotoğraf kayıtları, panoromik filmler ve ölçüler ile yüzün bütününü ele alarak dişlerin, dişetlerinin, dudakların şeklinin ve pozisyonlarının dijital ortamda tasarlanmasına gülüş tasarımı denir.

Dişlerin şeklinden, renginden, kısalığından ve pozisyonundan kaynaklanan görüntülerden rahatsız olan hastalar ilk olarak lamine restorasyonlar için diş hekimlerine başvurur. Ancak estetik bir lamina restorasyonu için doğru planlama çok önemlidir. İşte bu noktada gülüş tasarımı hekime ve hastaya tedavi başlamadan önce nasıl bir sonuca ulaşabileceğinin bilgisini net bir şekilde verir. Hasta henüz tedaviye başlamadan önce dişlere zarar vermeden yerleştirilen geçici restorasyonlarla laminaların ağızda ve yüzün bütününde nasıl görüneceğini görmüş olur. Böylece hasta tedaviye güven içerisinde başlayabilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Diş hekiminin sizden alacağı dijital fotoğraf ve video kayıtlarıyla dişlerinizle ilgili problemler, beğenmediğiniz noktalar ve beklentileriniz somutlaştırılarak tedavi planına geçilir. Bu aşamada beğendiğiniz gülüşlerin fotoğrafların da yanınızda getirilerek tedavi çerçevesinin oluşturulmasına yardımcı olunabilir. Alınan fotoğraf kayıtları bilgisayar programında yüz oranları, yumuşak dokular, dişlerin şekilleri ve hastanın beklentleri göz önünde bulundurularak yapılacak restorasyonların simülasyonları hazırlanır. Bu simülasyonlara sadık kalınarak laboratuarda teknisyen tarafından hazırlanan gerçek restorasyonun prototipi hastaya uygulanır. Bu şekilde tekrar fotoğraf ve video kaydı alınarak hastaya tedavi sonunda nasıl bir gülümsemeye kavuşacağı gösterilerek tasarımın üzerinden tekrar geçilir.

Dijital görüntüleme estetik amaçlı tedavilerde en önemli aşamalardan biridir. Bu nedende diş hekiminin bu işlemlere yeterli zaman ayırması estetik beklentilerle başladığınız tedavilerin sonunda zaman ve para kaybı yaşama riskinizi ortadan kaldırır. En nihayetinde hasta tarafından da kabul gören tasarımın üretim aşamasına geçilerek hasta yeni gülümsemesine kavuşturulur.

Gülüş tasarımı, porselen lamine restorasyonlar, zirkonya diş, ortodonti tedavisi, pembe estetik, diş beyazlatma, bonding ve implant diş tedavisine kadar birçok tedavi yöntemini kapasamaktadır. Varılmak istenen noktada hangi bileşenlerin ne kada

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Fatih Erkün Diş Hekimi, Protetik Diş Tedavisi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Fatih Erkün

Diş Hekimi, Protetik Diş Tedavisi Dr. Dt.

Randevu al