Günün Mottosu: Canı Sıkılan Çocuk Becerilerini Geliştirir.

Yazar Hazel Özçelik • 24 Temmuz 2023 • Yorumlar:

Yaz tatilinde çocukların sürekli sıkıldım demesi olası bir ihtimaldir. Bununla ilgili bilmemiz gereken en önemli nokta çocukların sıkılmasının bir sorun değil, sosyal becerilerini geliştirmede en önemli araç olduğudur.

Hayatta her zaman işlerin istediği gibi gitmediği öğrenilmesini sağlamak için eşsiz dönem olan yaz döneminde, çocukların hayal kırıklıklarını yönetme, problem çözme becerilerini ilerlemesini sağlama ve duygularını düzenleme becerilerini kazandırmada onları desteklemek ve rehberlik etmek gerekir.

Bir çocuk “sıkıldım” dediğinde, bunun altında yatan nedeni keşfedin.

Daha büyük yaş grubu için seçeneklerini bulmalarını sağlayın, küçük yaş grubu için seçenekler sunun ve arasından seçim yapmasını için ona yardımcı olun. Yani kendi sorununu çözmesi için ona yol gösterin.

Can sıkıntısı başlığı altında çıkan davranış problemlerinin önüne geçebilmek için çocuklara ilgilerini çekebilecek herkesin bir görevi olduğu ve dahil olabileceği bir proje- sosyal sorumluluk projesi,fizik projesi gibi- verilebilir.

Bu proje öğretmen ve öğrencilerin fikirlerinin karışımı olarak yapılandırılmalıdır. 

Öğrencilere gün içinde yapılacak aktivitelerin resimli olarak çizelgesini hazırlamak, öğrenciyi hem duygusal olarak aktiviteye hazırlamak hem de rutin oluşturmak için etkili yöntemdir. Yaptırılabilecek aktiviteler;

Masa oyunları

Çizim veya diğer sanat projeleri

Favori bir seriden bir kitap okuma

Bir bahçe veya başka bir dış mekan projesi başlatmak

Bir podcast veya web sitesi oluşturmak

Spor becerileri üzerinde çalışmak olabilir.

Yaratıcılığı teşvik edin

Yaratıcı düşünmek, can sıkıntısını yenmenin anahtarıdır. Örneğin, bir karton kutu her yaşta yaratıcılığa ilham verebilir. Fakat çoğu çocuk nereden başlayacağını bilemez. Böyle durumlarda onların her adımı nasıl planlayacaklarını öğretebilmek yani problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmanız gerekir. Onlara ilk önce ne yapacaklarını, hangi malzemelere ihtiyaç duyacaklarını ve hangi adımları atacaklarını sorun. Sonrasında plan yapıtıktan sonra uygulamaya geçmelerine izin verin.

Daha büyük çocuklar için, problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için açık uçlu görevler (birden fazla yolla yapılabilen ve birden fazla olası sonucu olan projeler) verin. Örneğin, bir çöp avı oluşturun, bir tema geliştirin, materyalleri gizleyip bulmalarını sağlayın, ipuçları yazın ve sonunda ödül almalarını sağlayın.  Veya eski giysilerle, kendin yap projelerinden arta kalan malzemelerle veya bozuk elektroniklerle dolu bir kutu verin. Materyalleri kullanarak bir hikaye yaratmaları, faydalı bir şeyler inşa etmeleri, her parçayı yeniden kullanmaları vb. için yönlendirin.

Gerçekçi olun.

Çocukların dikkat sürelerinin ne kadar olduğunu düşünün ve ona uygun plan gerçekleştirin. Bu süre anaokulu için maksimum  sınıfta ne kadar süre  dakika, ilkokul için maksimum 30 dakikadır.Belirtilen süreler içinde dikkatini uzun süre toplayabilen çocukların olumlu davranışlarını mutlaka övün ya da sınıf içi puan çerçevesi oluşturarak puan verin. 

-----------------------------------

It is ready for him to say that he was made permanent for you during the summer vacation. The important thing is that there is no need-to-know point, a problem is that it is most important in social development.

In order to learn that things do not always go the way they want in life, it is necessary to support and guide children in the summer period, which is a unique period, in helping children to manage their frustrations, improve their problem-solving skills and regulate their emotions.

When a child says "I'm bored", discover the reason behind it.

 Have them find options for the older age group, offer options for the younger age group, and help them choose from. So guide him to solve his own problem.

In order to prevent behavioral problems under the heading of boredom, children can be given a project - such as a social responsibility project, a physics project - in which anyone who can interest them has a duty and can be involved.

This project should be structured as a mix of teacher and student ideas.

Preparing a picture schedule of the activities to be done during the day for the students is an effective method for both emotionally preparing the student for the activity and creating a routine. Possible activities;

Table games

Drawing or other art projects

Reading a book from a favorite series

Starting a garden or other outdoor project

Creating a podcast or website

It could be to work on sports skills.

Encourage creativity

Thinking creatively is the key to overcoming boredom. For example, a cardboard box can inspire creativity at any age. But most kids don't know where to start. In such cases, you need to be able to teach them how to plan each step, that is, help them develop their problem-solving skills. Ask them what to do first, what materials they will need, and what steps to take. Then, after making a plan, let them go into action.

For older children, provide open-ended tasks (projects that can be done in more than one way and have more than one possible outcome) to help them develop their problem-solving skills. For example, create a scavenger hunt, develop a theme, have them hide and find materials, write clues and get rewards at the end. Or give a box full of old clothes, leftovers from DIY projects, or broken electronics. Creating a story using materials, building something useful, reusing each piece, etc. guide for.

Be realistic.

Consider how long children's attention spans are and plan accordingly. This is the maximum number of minutes in the classroom for kindergarten, and 30 minutes for primary school. Make sure to praise the positive behaviors of children who can concentrate for a long time within the specified time, or give points by creating an in-class score frame.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)