Hayal Ettiğiniz Beden Şekline Kavuşun!

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 24 Ağustos 2019 • Yorumlar:

Yazın gelmesiyle birlikte diyet serüvenleri, detoks programları sürekli hale geldi. Tüm bunlara ek bir de yağ yakan besinleri unutmamak gerek! Erkeklerde kilo genellikle göbek bölgesinde toplanırken kadınlarda fazla olan kilolar ya göbek bölgesinde ya da kalçada toplanarak iki tip vücut şeklini oluşturuyor. Elma ve armut tipi dediğimiz bu vücut şekillerine göz atacak olursak sağlık açısından armut tipine sahip olmak daha avantajlı görünüyor fakat psikolojik açıdan bakarsak durumlar oldukça karışık!

Armut tipinde vücut şekline sahip olanlar daha şanslı!

Elma tipi vücut şekline sahip olan kişilerde göbek bölgesinde biriken fazla kilolar ve dolayısıyla yağlar, kişinin ilerde potansiyel diyabet, tansiyon, kalp hastası olma ihtimalini artırıyor. Elma tipi vücut şekline sahip olan kadınlar menapoz dönemine girdikten sonra göbek bölgesinden kilo alması çok daha kolay hale gelirken kilo vermesi daha da zorlaşıyor.

Armut tipi vücuda sahip olan kadınlarda ise durum kalça bölgesi daha geniş, kilo aldığında daha çok kalça kısmı genişleyen kişilerden oluşuyor. Kadınlar yaradılış gereği doğurgan olduklarından bu tarz vücuda sahip olmaları aslında doğal bir süreçten kaynaklanıyor. Üstelik elma tipi vücuda sahip kadınlara kıyasla hastalıkların görülme ihtimali biraz daha düşük! Fakat Türk kadınlarının çoğunun sahip olduğu bu beden şeklinde ki kadınlar kilo verseler de büyük armutken küçük armut görünümüne kavuşuyor. Oysa bu kişilerin diyet yaparken hedefleri daima herkeste olduğu gibi kum saati şeklinde bir vücuda sahip olmak oluyor. 

Hayal ettiğiniz vücut şekline kavuşmak artık çok kolay!

Teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde hayallerinizi ufak tutmayın. Büyük armutken küçük armut olarak değil hayal ettiğiniz vücut şekline sahip olarak doğru ve mantıklı kararlar alın. Bunun için size özel hazırlanmış diyet programınıza uymanız, son teknoloji cihazlarımızdan faydalanmanız ve spor yapmanızı sağlayacak egzersiz programınızı uygulamanız yeterli. Yaz bitti, şimdi harekete geçme zamanı!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)