Hemoroid Tedavisinde Longo Yöntemi

Yazar Recep Uğur GülGenel Cerrah • 30 Nisan 2018 • Yorumlar:

Longo, hemoroid hastalığının cerrahi tedavisinde en etkili yöntemler den biridir. Bu ameliyatta Longo stapleri adı verilen otomatik olarak kesip dikebilen bir alet kullanılır, bu alet tek kullanımlıktır. Her hastada bir kez kullanılır.

Makatın dışardan görünen kısmından 4-5 cm yukardan tüm barsak 1-2 cm eninde bir halka olacak şekilde çıkarılır . Bu halkanın içinde hemoroide sebep olan damarların tamamı bu çıkarılan dokunun içinde kalır. Bu şekilde halka şeklinde çıkarılan doku nedeniyle hemoroidin nüks etme ihtimali çok azalır.Klasik yöntemle yapılan ameliyatlarda, makat çevresinde oluşan yaralardan dolayı ameliyattan sonra daha fazla ve daha uzun süre ağrı olur. Longo tekniğinde, ameliyat sinirden fakir bölgede yapıldığı için, ağrı daha az olur ve iyileşme daha hızlıdır.

 

Longo Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Daha çok makat sarkması olan hastalarda tercih edilmelidir. Ameliyatla sarkmış barsak asılmış olur.

Longo yöntemi makat sarkması (anal prolapsus) , 3. ve küçük 4. derece kanamalı iç hemoroidlerde etkin bir tedavi sağlar. Büyük 4. derece iç ve dış hemoroidler ile makat çevresinde bozukluğu olanlarda Longo’ya ilave teknikler de kullanılarak fazlalıklar alınır.

1. ve 2. derece iç hemoroidlerde çok tercih edilmez.

Anal prolapsus, 3. ve 4. Derece hemoroidlerde iyi bir çözümdür.

Longo Hemoroid Ameliyatının Özellikleri

Az Ağrılı Olması: Longo tekniği ile ameliyat olan hastaların yüzde 80'i ağrı kesiciye daha az ihtiyaç duyar. Hasta bir gün sonra dışkısını rahatça yapabilir.

 

Makattan Sarkmayı Önlemesi: Tek kullanımlık bir alet yardımı ile hemoroid memelerini yukarı doğru çeker ve hepsi içeriye girmiş olur. Böylece iç hemoroid memelerinin dışarı doğru sarkması engellenmiş olur.

 

Damarları Kesmesi ve Dikmesi: Bu alet, bu damarları keser ve diker. Böylece damarlar sabitleneceği için sonraki ıkınmalarda hemoroid memeleri makattan dışarıya çıkmayacaktır.

 

Daha Erken İyileşmesi: Ameliyat süresi 20-30 dakika arasında değişmektedir. Çoğu hasta 3-4 gün sonra aktif yaşamlarına ve işlerine geri dönebilir.

 

Nüks İhtimalinin Azalması: Klasik hemoroid operasyonları ve lazer gibi metodlarda nüks %10-15 civarında iken longo ameliyatında nüks %2-3 civarındadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)