Hindistan Cevizi İle Zayıflama

Yazar İrem ÖncüDiyetisyen • 6 Nisan 2020 • Yorumlar:

Hindistan cevizi, tropik iklimlerde yetişen bir bitkidir. Yağı, meyve kısmındaki beyaz bölümden elde edilir. İçerisinde doymuş yağ bulunmasına rağmen kontrollü kullanımında zayıflama konusunda destek verdiği görülmüştür.

Özellikle cilt ve saç sağlığında bilinen faydaları yanı sıra yemeklerde kullanım için de oldukça uygun bir yağdır. Hoş kokusunu içindeki esterden alır ve bu da cilt lekeleri için oldukça faydalı bir bileşendir.

Laurik ve miristik asit içeriği metabolizmayı harekete geçirir buna bağlı olarak zayıflamaya destek olur. Ancak doymuş yağ içeriğinden dolayı tüketim miktarına dikkat etmek çok önemlidir. Hindistan cevizi yağının vücutta bilinmeyen birçok faydası vardır. Mide-bağırsak yolunda problem olan kişilerde rahatlamayı sağlar ve bağırsak hareketlerini düzene sokar. Antioksidan içeriği hem vücutta kalkan görevi görür hem de cilt sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirir.

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağının ağızda 20 dk boyunca çiğnenmesi prensibine dayanan bir yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntem oil pulling detoksudur. Herkesin kolaylıkla yapamayacağı bir yöntem olsa da migrene, eklem ağrılarına, diş sağlığına etkileri oldukça fazladır.

Hindistan cevizi yağını 1 tatlı kaşığı şeker veya tuzla cildinize masaj yaparak uygulamak peeling etkisi yaratır. Hindistan cevizi yağı ısındığında özelliğini kaybetmediği için yemek ve kurabiyelerde rahatlıkla kullanılabilir. Diğer yağların kullanılabildiği tüm yemeklere hindistan cevizi yağını da kontrollü bir şekilde ekleyebilirsiniz. Bu sayede kolesterole ve yağ yakımında olumlu etkilerini görmek mümkün olacaktır. 

İçerdiği proteinler ile vücuttaki yapım onarım işlevlerine katkı sağlar. Oda sıcaklığına göre katı veya sıvı halde bulunabilir.

    Karaciğere faydası da oldukça fazadır. Karaciğerde kalkan görevi görür. Özellikle alkol tüketen kişiler hindistan cevizi yağını kullanarak alkolün karaciğere olan zararlı etkilerini azaltabilir. Güneş yanıklarında, böcek ısırıklarında, yaralarda, pişiklerde tedavi edici özelliği bulunmaktadır. 

    100 gram hindistan cevizi yaklaşık olarak 660 kaloridir. Yemeklerin içerisinde kullanmayı alışkanlık haline getirmiş ve düzenli tüketen kişilerde kilo kaybı özellikle bel çevresinde görülür. Kolay emilebilen bir yağ olduğundan vücutta kullanımı daha kolaydır.  Metabolizmayı hızlandırarak tokluk hissi duymamıza yardımcı olur. Sindirim sistemini rahatlatır. Buna bağlı birçok sorunun giderilmesinde yardımcı olur.

   Pilavda, salatada, yağın içerisine girdiği her tarifte makul ölçülerde hindistan cevizi yağını kullanmak, hem lezzet hem de sağlık açısından farklı bir alternatif olacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)