Hızlı Zayıflama Mı? Etkili Zayıflama Veya Sağlıklı Zayıflamaya Ne Dersiniz?

Yazar Müzda IrmakDiyetisyen • 14 Ağustos 2019 • Yorumlar:

"Hızlı zayıflama"isteği olan kişilerde diğer herkes gibi doğru ve sağlıklı zayıflama hızları ile kilo vermenin en sağlıklı yol olduğunu zaten bilirler... ama tüm bu sağlık sorunu risklerine rağmen yine de hızlı zayıflamayı arzularlar.

Sadece bu da değil; bizler "Hızlı zayıflama" isteği olan kişilerin, hızlıca kilo verdireceklerini iddia eden uzmanlarca da yeterince bilgilendirilmediklerini gözlemliyoruz.

Size birkaç ayda 20 kilo verdirip sonraki birkaç ayda da 25 kilo olarak geri alacağınızı söyleselerdi orada kalır mıydınız?

Her bedenin metabolizma hızından kaynaklanan ve yaşam tarzı ile uyumlu bir yağ yakma hızı vardır ve bu yağ yakma hızı kişiye özeldir ve kişiden kişiye farklar gösterebilir. Ama bu hiçbir zaman hızlı kilo verdirdiklerini iddia eden o haftalık ve aylık rakamlarda olamamaktadır.

"Kilo verme" ve "zayıflama" kelimeleri bir reklamda bir kitapta yada bir merkezin sloganında geçerken çoğu zaman başına hemen "hızlı" kelimesini eklemek artık bir geleneğe dönüştü. Sanki hızlı olmayan her zayıflamanın yavaş olacağı gibi algı yaratılmakta ve bizler "sizin bedeninizin ideal zayıflama hızı vardır o hızlarda kilo vermelisiniz" dediğimizde de bazı kişilerce bu hızlar yeterli bulunmamakta.

"Durma hemen başla ve hızlı kilo ver" diye sizi yönlendirmeye çalışan bu yöntemler; aceleci ve gerçekçi olmayan vaatlerle "hızlı ve çabuk olsun" isteğinizi kullanır ve bedeninize ve zayıflama sürecinize ciddi zararlar verebilirler.

Sosyal Medya Reklamcılığı !!

Sosyal medyada bu yöntemler ve bazı uzmanlar örnekler göstererek bir ayda on onbeş ve hatta bazen daha fazla kilolar verdirdiklerini iddia ederler. Resimler göstererek eski kilolu hallerinden yeni ve zayıf hallerine çabucak getirdikleri hastalarını örnek olarak gösterirler. Çoğu zaman sizler de onlara bakarsınız, o rakamlara şaşırırsınız ve hayal edersiniz... Haftalar içinde onlarca kilo vermenin sizi ne kadar mutlu edeceğini düşünür öyle olmak istersiniz. Hemde giderek artan bir istekle bunun çabucak olmasını arzu edersiniz.

Bu sosyal medaya reklamcılıkları ile size kilolu ve zayıf halleri ile gösterilen o insanlardan biri olmak istemişsinizdir... Duygularınızda da samimisinizdir. Hemen ve hızlıca kilolar gitsin artık demişsinizdir... ve sonunda bu tuzağa düşer ve başıma en kötü ne gelebilir ki? dersiniz.

İşte tam da burada aklınıza bu düşünceler geldiğinde artık çok dikkat etmelisiniz....

UNUTMAYIN !!!

Arzu ettiğiniz hızlarda ve miktarda kilo verseniz bile ilerde hızlı kilo vermenin bedelleri sizin için çok ağır olabiliyor. 

Size önerimiz büyük sözler, sosyal medya paylaşımları ve sloganlarla sizi çağıran bir yöntem veya bir uzmanla karşılaştığınızda süreci başlatmadan ve kendinizi kaptırmadan !! hemen önce sakince araştırmalarınızı derinleştirmeniz olacaktır.

Hayatınızın bu en önemli sürecini hangi yöntem ve uzmanla başlatacağınıza karar vermeden önce karşılaştırmalı bakarak; Bu yöntem veya uzmanın başarıları gerçeği yansıtıyor mu? daha önemlisi size sizin bedeninize uygun mu? diye sorgulayın. Yakınlarınızla iletişime geçin. Tüm merkez ve kişilere ulaşarak hangi teknik ve yaklaşımlarla size yardımcı olacaklarını sorun. Sabırlı olun başlarken. 

Başka bir yöntemle denemiş başaramamış veya kilo verse de kilolarını geri almış kişiler bize başvurduklarında onlarda umutsuzluğu ve yorgunluğu görüyoruz. Herşey bi yana kaybettikleri zaman yüzünden yaşadıklarını hayalkırıklıklarını gözlemliyoruz. Sakince araştırın doğru değerlendirin ve lütfen "hızlıcı" "aceleci" ve "hemenci" yöntem ve kişilerden uzak durun.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)