HPV Enfeksiyonu - Genetil Siğiller

Yazar Tuncay TaşÜrolog • 24 Ekim 2018 • Yorumlar:

Sıvı azotla dondurma (kriyoterapi) ve elektrik akımıyla yakma (elektrokoter) Genital siğilde en sık kullanılan tedavi yöntemidir.

HPV enfeksiyonu yaygın olarak deri veya mukozade siğillere neden olur.Bazı HPV enfeksiyonu tipleri kadınlarda servikal kansere neden olur.

Farklı HPV enfeksiyonu, vücudunuzun farklı bölgelerinde siğillere neden olur.Örneğin, bazı HPV enfeksiyonu tipleri genital bölgede bazı tipler ayaklarda siğillere neden olurken, diğerleri çoğunlukla yüz veya boyunda görülen siğillere neden olur.

Erkek Genital Siğiller

Çoğu durumda vücudunuzun bağışıklık sistemi, siğiller oluşmasına izin vermeden önce HPV enfeksiyonu yener.Bunlar düz lezyonlar, küçük karnabahar benzeri yumrular veya minik sap benzeri çıkıntılar şeklinde görünür.Kadınlarda genital siğiller çoğunlukla vulvada görülürler, ancak anüste, serviks veya vajinada da ortaya çıkabilirler.

Erkeklerde penis ve skrotum veya anüs çevresinde genital siğiller ortaya çıkar.Genital siğiller, kaşıntıya neden olsalar da, nadiren rahatsızlık veya ağrıya neden olurlar.

Doktorunuz HPV enfeksiyonunu siğillerinize bakarak teşhis edebilir. Genital siğiller görünmüyorsa, aşağıdaki testlerden birine veya daha fazlasına ihtiyacınız olacak:

  • Asetik asit çözeltisi testi:HPV ile enfekte olmuş genital bölgelere uygulanan bir sirke çözeltisi, bunları beyaza çevirir.Bu, görülmesi zor düz lezyonların belirlenmesinde yardımcı olabilir.

Tedavi

Siğiller genellikle çocuklarda tedavi olmaksızın gider.Bununla birlikte, virüs için bir tedavi yoktur, bu nedenle aynı yerde veya başka yerlerde tekrar ortaya çıkabilirler.

Cerrahi ve diğer prosedürler

Doktorunuz siğillerin bu yöntemlerden biriyle çıkarılmasını önerebilir:

  • Sıvı azotla dondurma (kriyoterapi)
  • Bir elektrik akımıyla yanma (elektrokoter)
  • Ameliyatla alınması
  • Lazer ameliyatı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tuncay Taş Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Tuncay Taş

Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al