Prostat Kanseri

Yazar Tuncay TaşÜrolog • 24 Ekim 2018 • Yorumlar:

Prostat Kanserinin gelişme riskini artıran faktörlerden en önemlisi yaştır.

Prostat kanserinin sebebi bilinmemektedir. Ancak yaşınız ne kadar ilerlerse prostat kanserine yakalanma riskiniz de o kadar artar. Yakın ailenizden prostat kanserine yakalanan erkek sayısı fazla ise, sizin de hastalığa yakalanma riskiniz yüksektir. Prostat kanseri bulaşıcı değildir; insandan insana geçmez.

Prostat Kanseri gelişme riskini artıran faktörlerden en önemlisi yaştır. Dolayısıyla, ileri yaş Prostat Kanseri için en önemli risk faktörüdür. 45 yaş altında nadir görülen bu kanser tipinde, yaşlandıkça risk artar.

Aile öyküsü de prostat kanseri gelişme riskinde etkilidir. Erkek kardeşinde prostat kanseri olanlarda aynı hastalığa yakalanma riski artar. Irk faktörünün de Prostat Kanserinde önemli olduğu bilinmektedir.

Örneğin, Prostat Kanseri Afrikalı Amerikalılarda beyazlardan daha yaygın görülmektedir. Daha önceki biyopsilerinde yüksek dereceli prostatik intraepitelyal neoplazisi hücreleri olanlarda da prostat kanser riski artmıştır. Bu hücreler mikroskop altında anormal olarak görülürler.

Hayvansal yağdan zengin ve et içeren gıdalarla beslenmenin de bazı çalışmalarda prostat kanser riskini artırdığı gösterilmiştir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tuncay Taş Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Tuncay Taş

Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al