Huzurlu Olmak İçin Ergonomik ve Ekonomik Yaşayalım

Yazar Zeynep PınarPsikiyatrist • 15 Mart 2016 • Yorumlar:

Büyük şehirlerde evler artık boy boy 1+1, 1+2, 1+3 giysilerimiz gibi (36,38,40 beden). Yeni evli bir çift veya emekli olmuş çocukları evden ayrılmış bir çiftin 3+1 lüzumsuz artık. Para ve emek kaybı demek. 

Boş odaları döşemek, temizlemek, ısıtmak fuzuli masraf. Senelerce tüm gündüz boş duran 250 m2 evleri ısıttık, şimdi sadece akşamları açtığımız ısıtıcılar daha ekenomik. İkincsi garajda bekleyen arabalar, benzini, sigortası, stopajı, trafik cezası, park parası, bakımı, vergisi ile bizim sırtımıza biniyor. 

Dolap dolap giysiler, 30 yıl önce çeyizimize konmuş işlemeli satenli pamuk ağır yorganlar, nevresim gibi pratik olmayıp kaplamak gerektiren eski dantelli işlemeli yorgan çarşafları sararmış bekliyor. 

Önemli bir gider takılar, makyaj malzemeleri…

Bir reklam mağazasındaki cümle “saç gardrobumuzda… ürün bulunmalı”. Bir ihtiyaç için gittiğim mağazada, takı dolabını da, görünce epey şaşırdım. Bir saç için şampuan, krem, bakım onarım, parlatım, vitamin…  Eskiden bir kalıp sabun, bir kazan su ile tüm evi ve çocukları temizleyen nine ve annenin çocuklarıyız biz! Artık “ekmek parası” için çalışmıyoruz. Elektrik, su’ da önemli değil. 

Telefonlar, kira, stopaj, kullanmadığımız spor salonu ve yüzme havuzu sebebi ile kiradan beter aidatlar. Parlatıp tekrar tozlanmasını beklediğimiz süs eşyaları, biblolar… 

Hayatımız sade, hafif, pratik, ekonomik, düşüncelerimiz, duygularımız derin olmalı artık.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)