İlişki İstemeyen Erkekler: Sebepleri Nedir, Nasıl Davranmak Gerekir?

Yazar Ezgi Didem AyaltıPsikolog • 9 Kasım 2022 • Yorumlar:

Son zamanlarda en çok karşıma çıkan vakaların başında belirsiz ve isimsiz iliski yaşayan kadınlar geliyor. Tek bir soru var kafalarında o da "biz neyiz?"...

Günümüzde fark ettim ki (çoğunlukla) erkekler karşı cinse karşı her türlü ilgi alakayı gösteriyor, sevgili olmanın getireceği her türlü aktivite ve paylaşım yapılıyor; ancak karşı taraf ilişkiye dair bir şey ima edince "ben seni arkadaş olarak görüyorum, sanırım samimiyetimi yanlış anladin" diyor.

Bu durum kadında hem şok etkisi hem suçluluk hem de hayal kırıklığı yaratıyor. Bunun bir başka versiyonu da "ilişki istemiyorum bu şekilde devam etmek istersen ben okeyim" diyen erkekler. Bunlar da niyetlerini önceden belirttikleri için tüm sorumluluğu uzerlerinden atmış olduklarını düşünüyorlar. Yani hem iliski olmayacak, hem flörte devam edilecek hem de erkek kadını "oyalamamış" olacak.

PEKI SEBEPLER NELER OLABİLİR?

Bunlardan ilki sorumluluk almak istemeyen erkekler. Bu kesimdekiler, ilişkilerdeki rutinleri (aranmak, aramak, hediye almak, düzenli buluşmalar vs) istemiyor. Bunun dışında hoşlandığı ve arzuladığı kadinla da birlikte olmuş oluyor.

Bir diğer grup geçmişte yaşadığı travmalar, aldatılmalar, sağlıksız ebeveyn ilişkisi gibi pek çok sebep yüzünden ilişkiden korkuyor ve sadece flörtöz takılmak istiyor. Böylece kendini korumuş oluyor.

Bir diğer neden ise açık, net fakat acı: karşı taraf partnerini yeterince sevmiyor fakat geri durmak da istemiyor. Hayatından çıkmasına müsaade etmiyor, çünkü belirli kazançları yani çıkarları var (cinsellik, yalnızlığın son bulması, eğlenmek, vakit geçirmek vs). 

 

Bu tarz ilişki içinde bulunan kadınlara (ya da erkeklere) tecrübelerim ışığında en büyük tavsiyem bu ilişkilerden mümkün olduğunca uzak kalmak ve özdeğerlilik hissinizin kalıcı şekilde hasar görmesine engel olmak. İlişkiye devam ettikçe kişide nedensiz öfke, ağlama nöbetleri, özdeğerlilik hissinde yoksunluk, depresyon, kaygı gibi pek çok olumsuz durum görülüyor. 

Ne istediğini bilen, dürüst, sizi değerli hissettirecek keyifli ilişkiler yaşamanız dileklerimle.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)