İmplant Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

Yazar Serhan TavasDiş Hekimi • 23 Kasım 2016 • Yorumlar:

İmplant nedir? Biraz açıklayabilir misiniz?

 

İmplantlar, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, doku dostu olan titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir. İmplantların diş hekimliğinde çok önemli bir yeri var.  

 

Hangi durumlarda implant yapılır ?

 

Tek, birden fazla, total diş eksikliklerinde implant yapılabilir.

 

Her hastaya implant uygulayabiliyor musunuz?

 

Hemen hemen her hastamıza uygulayabiliyoruz fakat bazı önemli hususlar var. Kemiğin implantı kabul edecek genişlik ve uzunlukta olması önemli. Eğer kemiğin durumu istediğimiz gibi değilse ogmentasyon teknikleriyle kemiği istediğimiz uzunluk ve genişliğe getirebiliyoruz. Gençlerde kemik gelişiminin tamamlanmasını bekliyoruz. Erişkinler için üst yaş sınırı yok. Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir. Tansiyon, diyabet gibi hastalığı olan hastalarımız kontrol altında iseler implant yapabiliyoruz.

 

İmplant tedavi sürecini kısaca anlatabilir misiniz?

 

Öncelikle gerekli tetkiklerimizi yapıyoruz. Klinik muayeneden sonra panoramik röntgen veya tomografi alarak implantı yerleştireceğimiz bölgedeki kemiğin genişliğini ve uzunluğunu tespit ediyoruz. Tedavide en önemli konu planlama.   İmplant tedavisini lokal anestezi altında yapıyoruz. Bazı özel durumlarda genel anestezi veya sedasyonu da tercih edebiliyoruz. Hastamızı sterilize ettikten sonra tek bir dişin implantının yerleştirilmesi 10-15 dak. arasında sürüyor. Bundan sonraki aşama implantın osteointegrasyonu; yani kemik ile implantın birbirine tutunması. Bu süre ortalama alt çenede 2, üst çenede 3 ay kadar. Fakat bazı farklı yüzey özelliklerine sahip implantlarla bu süreyi 3-4 haftaya indirebiliyoruz. Bu süre tamamlandıktan sonra protez aşamasına geçiyoruz. 1-3 haftalık periyotta da protezimizi tamamlıyoruz.

 

Ağrı oluyor mu ?

 

Lokal anestezi uygulandığından ameliyat esnasında ağrı olmaz. Ameliyat sonrası her cerrahi müdahalede olduğu gibi biraz ağrı beklenebilir. Bu ağrı da ağrı kesicilerle ortadan kalkmakta.

İmplant tedavisi sonrasında özel bir bakım gerekiyor mu?

 

Evde yapacağınız rutin bakım ve 5-6 ayda bir uygulanacak olan profesyonel temizlik yeterli olacaktır. Hastalarımıza implant tedavisi bittikten sonra nasıl bir bakım yapmaları gerektiğini gösteriyoruz. Günde 2 defa ayıracağınız 2-3 dakika zaman ile bu bakımı kolaylıkla sağlayabileceğinize emin olabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)